24 Ocak 2023

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler Mahmut Makal Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 25,5 TL
Yazarı: Mahmut Makal
Çevirmen: Mahmut Makal

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mahmut Makal olan ve Literatür Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler TIKLA PDF İNDİR !

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler Yazarı Kimdir ?

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler yazarı Mahmut Makal 'dır. Mahmut Makal yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler PDF indir oku

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Literatür Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler TIKLA PDF İNDİR !

Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler TIKLA PDF İNDİR !
'Köy okullarında çağdaş eğitimin uygulanmasından tutun da, arıcılığın, hayvancılığın, tarımın geliştirilmesine, sebzeciliğin, meyveciliğin yaygınlaşmasına, köylerin yola, suya, bağa-bahçeye kavuşmasına, halk türkülerinin ve halk oyunlarının ortaya çıkarılmasına, yazgıcılık, bilisizlik, bürokrasi ile savaşarak yeni tutum ve düşüncelerin halka ulaşmasına kadar her alanda köy toplumunu nasıl etkileyip kıpırdattı Enstitülüler?

Eğitmen, öğretmen, sağlık memuru, ebe olarak; 21 Köy Enstitüsü'nde,21 bin köy çocuğu eğitilmişti. Onları temsil edecek binde bir oranında sessiz, ünsüz, bazı Enstitülülerin savaşımlarını ve somut başarılarını, üretimlerini, yüzyıllarca uyutulmuş köylüyü ve köy yaşamını nasıl harekete geçirdiklerini izleyeceksiniz bu yapıtta. İzlerken, karakter, kişilik ve iş eğitiminden gelen becerileriyle 20. yüzyıl Türkiye'sine damgalarını vuran,21. yüzyıl Türkiye'sinin de gereksinimi olan 'yeni insan'ın ta kendisi olduklarını göreceksiniz.

Yapılan örnekleme olanaksızlık yüzündendir. Yoksa, onların birbirinden ayrımı yoktur aslında. Yani buradaki örnekleri binle çarpmak gerekir.

Cumhuriyet Türkiye'sindeki bu uygulamadan dönüldükten sonra, eğitim çıkmazına girişimizi, çağın dışına itilişimizi acı acı düşünecek ve insanlık 21. yüzyıla girmişken bizim ortaçağa doğru yol almamızın nedenlerine ineceksiniz. Demokratik ve çağdaş bir eğitimin ürünü olan, tuttuğunu koparan, başları dik, boyun eğdirilemez bir kitleyi tanıyacak, yenilerinin yetişmediğine yanacaksınız...'



Sayfa Sayısı: 215

Baskı Yılı: 2008


Dili: Türkçe
Yayınevi: Literatür Yayıncılık Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler TIKLA PDF İNDİR !Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Bozkırdaki Kıvılcım Enstitülüler, Mahmut Makal

Yorum Gönder