14 Ocak 2023

Bitlisli Şükri Divanı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,5 TL
Yazarı:
Çevirmen:

Bitlisli Şükri Divanı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı olan ve DBY Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 110 sayfalık Bitlisli Şükri Divanı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bitlisli Şükri Divanı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bitlisli Şükri Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Bitlisli Şükri Divanı Yazarı Kimdir ?

Bitlisli Şükri Divanı yazarı 'dır. yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Bitlisli Şükri Divanı PDF indir oku

Bitlisli Şükri Divanı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. DBY Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 110 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bitlisli Şükri Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Bitlisli Şükri Divanı TIKLA PDF İNDİR !

2019 yazında Berlin'de "Berlin Devlet Kütüphanesinde Bulunan Kayıtsız Türkçe Yazmaların Tespiti" projesi kapsamındaŞükrî Dîvânı'nın ortaya çıkarılmasıylakayıp eserler zincirinden bir halka daha eksilmiştir. Şükrî-i Bidlisî olarak ünlenen şairin dîvânı, Dulkadiroğulları'nın son yöneticisi Şehsüvaroğlu Ali Bey'in mahdumu Üveys Bey'in isteği üzerine, 16. asrın ilk çeyreğinde hazırlanan mecmuada yer almaktadır.

Daha önceSelîm-nâmeadlı manzum tarihi dolayısıyla tarih araştırmacılarının ve eserinde kullandığı dil ve üslûp açısından dil araştırmacılarının ilgisini çeken Bitlisli Şükrî, Anadolu topraklarında Nevâyî üslûbunu canlı tutmaya çalışan şairlerdendir. Bu gayreti ve tercihi,Selîm-nâme'de ortadadır. Dîvânında da şairin aynı üslûbu tercih ettiği görülmektedir.

Bu çalışmanın odak noktasını dîvân metni teşkil etmektedir. Çalışmada ayrıca bir giriş bölümüne yer verilmiş, burada Şükrî'nin hayatı, eserleri, dîvânın öne çıkan hususiyetleri ele alınmış; çalışmaya konu dîvânın bulunduğu mecmua hakkında malûmat verilmiştir.

Anadolu'da Nevâyî tesiri konusunda yürütülen çalışmalara katkı sağlaması umulan bu eserin ayrıca payitahttan uzakta fakat Osmanlı idaresiyle irtibatlı olan çevrelerde gelişen edebî muhit konusundaki çalışmalar için de faydalı olacağı düşünülmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Bitlisli Şükri Divanı TIKLA PDF İNDİR !Bitlisli Şükri Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Bitlisli Şükri Divanı,

Yorum Gönder