27 Kasım 2022

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah Halid Ziya Uşaklıgil Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,0 TL
Yazarı: Halid Ziya Uşaklıgil
Çevirmen: Senem Davis

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Halid Ziya Uşaklıgil olan ve İnkılap Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah TIKLA PDF İNDİR !

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah Yazarı Kimdir ?

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah yazarı Halid Ziya Uşaklıgil 'dır. Halid Ziya Uşaklıgil yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah PDF indir oku

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İnkılap Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah TIKLA PDF İNDİR !

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah TIKLA PDF İNDİR !
Dil işçisi ve üslup kurucu özellikleriyle Servet-i Fünûn döneminin en önemli yazarlarından olan Halid Ziya Uşaklıgil'in "Türk romancılığının babası" olarak anılmasını sağlayan Mai ve Siyah 1897 yılında tefrika edilmiştir.

Batılı anlamda ilk Türk romanı olan Mai ve Siyah dönemin sanat yaşamını, eski-yeni kavgalarını kahramanı Ahmet Cemil'in hayallerle, aşırı duygusallıklarla bezenmiş karamsar bir ruh haliyle anlatır. İnsanın hayat karşısındaki çaresizliğini güçlü bir şekilde veren Mai ve Siyah, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın deyimiyle "bir hayal kırıklığının romanıdır".
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İnkılap Kitabevi Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah TIKLA PDF İNDİR !

27.10.2019

Masmavi Hayallerin Karanlık Gerçeklerle Buluşması

Mai ve Siyah aslında gökyüzünün masmavi hayaliyle yaşayan genç bir şairin siyah yeryüzünün acımasız gerçekleriyle karşılaşmasının anlatımıdır. Yazar bu eserde  baş karakter Ahmet Cemil'in düşlerinin,  yaşadığı çeşitli olaylar neticesinde nasıl da değiştiğini çarpıcı bir biçimde okurlarına sunuyor. Hassas ruhunu sevgiyle doyurmak için yanıp tutuşan Ahmet Cemil'in geçim derdi içinde durmadan çalışmasının ve iyi bir edebiyatçı olma hayalinin bu kadar güzel ve etkileyici anlatımı bu kitabı benim için unutulmaz bir eser haline getirdi.

Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Bütün Eserleri 1 - Mai ve Siyah, Halid Ziya Uşaklıgil

Yorum Gönder