26 Ekim 2022

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar Canan Yücel Eronat Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,8 TL
Yazarı: Canan Yücel Eronat
Çevirmen: Canan Yücel Eronat

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Canan Yücel Eronat olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar Yazarı Kimdir ?

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar yazarı Canan Yücel Eronat 'dır. Canan Yücel Eronat yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Mektup türündedir.

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar PDF indir oku

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !
Eğitim tarihimizde, kısa ömürlerine rağmen büyük iz bırakan ve üzerinde en çok konuşulan kurumlardan biri: Köy Enstitüleri.

Bakanlığı döneminde, 17 Nisan 1940'ta çıkan kanunla Köy Enstitülerinin kurulmasını sağlayan bir eğitimci:
Hasan Âli Yücel.

Yücel, 1938-46 arasındaki Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Köy Enstitüleri'nin yanı sıra, iz bırakan pek çok başka esere ve uygulamaya da imza atmıştı:

I. Neşriyat Kongresi, ilk Milli Eğitim Şûrası, Doğu ve Batı Klasiklerinin çevirileri, İslam ve Türk Ansiklopedilerinin yayına başlanması, Ankara Devlet Konservatuvarı'nın kuruluşu, Yücel'in damgasını taşıyan projelerin sadece bir bölümüdür.

Bu derleme, Yücel'in bakanlıktan ayrılmasından sonra, Enstitülerle ilgili ona yollanmış mektuplardan oluşuyor:

Dönemin bürokratlarından Enstitü mezunları, öğretmenleri ya da yöneticilerine; Tonguç'tan Başaran'a; Fakir Baykurt'tan Talip Apaydın'a pek çok imzadan mektuplar.



Sayfa Sayısı: 142

Baskı Yılı: 2007


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Mektup
Etiketler; Edebiyat, Türk Mektup, Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel'e Mektuplar, Canan Yücel Eronat

Yorum Gönder