5 Nisan 2022

Türkiye Kime Kalacak Barış Doster Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,7 TL
Yazarı: Barış Doster
Çevirmen: İsmet Gülseçgin

Türkiye Kime Kalacak indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Barış Doster olan ve Asi Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Türkiye Kime Kalacak eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Türkiye Kime Kalacak ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Türkiye Kime Kalacak TIKLA PDF İNDİR !

Türkiye Kime Kalacak Yazarı Kimdir ?

Türkiye Kime Kalacak yazarı Barış Doster 'dır. Barış Doster yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Türkiye Kime Kalacak PDF indir oku

Türkiye Kime Kalacak indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Asi Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Türkiye Kime Kalacak TIKLA PDF İNDİR !

Türkiye Kime Kalacak TIKLA PDF İNDİR !

Türkiye; Atatürk'ten uzaklaştıkça, Cumhuriyet Devrimi'yle arasına mesafe koydukça yönünü yitirdi. Şimdilerde yönünü arıyor.



Emperyalizm içeride ve dışarıda, politik ve ekonomik araçlarla, PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle saldırdıkça, Türkiye bocalıyor. Doğu ile Batı, Avrasya ile Atlantik arasında daha çok sıkışıyor. Jeopolitik konumuna, stratejik önemine, toplumsal ihtiyaçlarına, milli hedeflerine uygun siyaset geliştiremiyor. Tarihsel köklerinin olduğu, enerji bağımlılığı yaşadığı, üç büyük ekonomik ortağından ikisinin bulunduğu Doğu ile; politik, diplomatik, güvenlik bağımlılıklarının olduğu Batı arasında ikilem yaşıyor.



AKP iktidarında "Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanlığı" ile başlayıp, "Stratejik Derinlik" ve "Komşularla Sıfır Sorun" ile devam edip, "Değerli Yalnızlık" ile sonuçlanan dış politika, mutlaka ve her zaman ABD'nin kazanacağına göre konumlandığı için, değişen dünya ve bölge dengelerini tahlil edemiyor. Türkiye'nin devlet kapasitesine, ekolojik hakimiyetine, hegemonya kabiliyetine, güç unsurlarının çapına bakmadan, "bölgenin sözcüsü, İslam aleminin öncüsü, Ortadoğu'nun lideriyiz" gibi büyük sözler etmenin, hayatta karşılığının olmadığı, çok acı derslerle görülüyor.


Bu kitap işte bu sorunların nasıl çözüleceğini tartışıyor.


(Tanıtım Bülteninden)

Türkiye Kime Kalacak TIKLA PDF İNDİR !Türkiye Kime Kalacak TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Türkiye Kime Kalacak, Barış Doster

Yorum Gönder