10 Nisan 2022

Tip Şairi - Şiirler Mithat Dehmen Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,95 TL
Yazarı: Mithat Dehmen
Çevirmen: Mithat Dehmen

Tip Şairi - Şiirler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mithat Dehmen olan ve Pencere Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Tip Şairi - Şiirler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Tip Şairi - Şiirler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Tip Şairi - Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Tip Şairi - Şiirler Yazarı Kimdir ?

Tip Şairi - Şiirler yazarı Mithat Dehmen 'dır. Mithat Dehmen yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Şiiri türündedir.

Tip Şairi - Şiirler PDF indir oku

Tip Şairi - Şiirler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Pencere Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Tip Şairi - Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Tip Şairi - Şiirler TIKLA PDF İNDİR !
Mithat Dehmen 1936 yılında Keban'ın Nimri (Pınarlar) Köyü'nde doğdu. Yoksul bir ailenin çocuğu olan ve 2 yaşında babasını kaybenden Mithat Dehmen 11 yaşında okumak ve çalışmak amacıyla İstanbul'a amcasının yanına geldi. Okulda parlak zekası ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Dehmen, gözlerinde oluşan rahatsızlık nedeniyle tahsiline devam edemedi. Esnaf olarak çalışırken, adil, dürüst ve sözüne sadık kişiliği; bilgiye, öğrenmeye merakı, toplumsal meselelere duyarlılığı ve duygusallığı onu çevresinde sevilen, saygı duyulan biri haline getirdi. Bir dönem Almanya'da işçi olarak çalışan Dehmen, gurbet, emek, adalet üzerine şiirlerini buradan etkilenerek kaleme aldı. Şiirlerinde toplumsal gerçekçiliği ön planda tutan Dehmen, dizeleri aracılığıyla dünyayı eşitlik, adalet ve insanca yaşam temelinde dönüştürmeyi amaç edindi. Adaletsiz vergi sistemini eleştiren "Kör Zöhre'nin Keçisi" isimli şiiri ile Malatya yerel radyosunun şiir yarışmasında birincilik ödülü aldı. 4 çocuk ve 3 torun sahibi olan Dehmen 2005 yılında aramızdan ayrıldı.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 80

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Pencere Yayınları Tip Şairi - Şiirler TIKLA PDF İNDİR !Tip Şairi - Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Türk Şiiri, Tip Şairi - Şiirler, Mithat Dehmen

Yorum Gönder