6 Şubat 2022

Şamda Raks Naney Lindisfarne Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,4 TL
Yazarı: Naney Lindisfarne
Çevirmen: Naney Lindisfarne

Şamda Raks indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Naney Lindisfarne olan ve İmge Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Şamda Raks eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Şamda Raks ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Şamda Raks TIKLA PDF İNDİR !

Şamda Raks Yazarı Kimdir ?

Şamda Raks yazarı Naney Lindisfarne 'dır. Naney Lindisfarne yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Şamda Raks PDF indir oku

Şamda Raks indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İmge Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Şamda Raks TIKLA PDF İNDİR !

Şamda Raks TIKLA PDF İNDİR !
Nancy Lindisfarne, Şam'da gerçekleştirdiği ve etnografik alan araştırması temelinde kaleme aldığı dokuz kısa öyküyle, Ortadoğu toplumları ve kültürleri üzerine mevcut literatüre çok önemli bir katkıda bulunuyor. Çağdaş Suriye toplumunda şehirli elitin hayatının mercek altına alındığı bu çalışmanın özgünlüğü, antropolojinin öteki hayatları "içerden" öğrenmeyi hedefleyen metodolojik imkânlarının deneyimli bir antropolog tarafından ustalıkla seferber edilmesinden kaynaklanıyor. Lindisfarne Arap Ortadoğusunun en çok konuşulan, ama ne yazık ki hâlâ en az bilinen boyutuna, kadının toplumsal konumuna odaklanan ilgisiyle hayli sarsıcı saptamalarda ve yorumlarda bulunmakta.

Burada Arap toplumuna, özellikle de kadınına ilişkin popüler klişelerle hesaplaşma girişimi söz konusu. Öyküler, kadınların erkeklik pratiğinin pasif izleyicileri ve alıcı olmalarının çok ötesinde, onlara etki eden ve onları yönlendiren aktörler olduklarını düşünmeye teşvik etmekte. Ancak kitabın değerini artıran en önemli nokta, "antropolojik" bir çalışmanın yazılmasında seçilmiş olan yolla ilgili. Lindisfarne, kendisinin de içerisine girerek paylaştığı bir hayatın bilgisini alışıldık olmayan, daha doğrusu cesaret isteyen bir tarzda "öyküleştirerek" aktarıyor. Böylece bir sosyal bilim araştırmasının sonuçları edebi bir metne dönüşerek karşımıza çıkıyor. Kitap, bu bakımdan antropolojinin "bilim" mi, "sanat" mı olduğu şeklindeki eski, ama eskimeyen soru üzerine de tekrar düşünmeye çağıran bir dokuya sahip. Şam'da Raks insanı ve onun toplumsallığını anlama çabasındaki antropolojinin, iki eşsiz etkinliğin, bilim ile edebiyatın buluşma noktalarından bir olduğuna bizi ikna edecek bir yapıt.



Sayfa Sayısı: 192


Dili: Türkçe
Yayınevi: İmge Kitabevi Şamda Raks TIKLA PDF İNDİR !

13.12.2008

Çevirmen cevap veriyor

İlk iki bölüm redaktörün redaksiyon yaptığı öyküler, yapmasa daha iyi olacakmış, zira ben de çevirdiğimi anlamıyorum.


21.11.2005

Çatışma öyküleri

Ortadoğu toplumuna ait döngüsel sorunların öyküsel biçimde anladığı dokuz parçadan oluşan seçki. Ancak çeviride sorunlar var gibi görünüyor. Sorun ilk iki öyküde göze çarpmakta. Sonrakiler akıcı ve keyifli. Kimbilir belki de redaktörün hatasıdır, kimbilir. Araştırma dersi alan öğrenciler için ise son bölüm son derece faydalı. Sosyal bilimler incelemelerinin çeşitli biçimlerde yapılabilineceğinin güzel bir örneği. Hayatımıza bu kitabı kazandıran sevgili çevirmenimize sevgiler...

Şamda Raks TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Şamda Raks, Naney Lindisfarne

Yorum Gönder