2 Şubat 2022

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri Serhan Ada Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,4 TL
Yazarı: Serhan Ada
Çevirmen: Serhan Ada

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Serhan Ada olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri TIKLA PDF İNDİR !

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri Yazarı Kimdir ?

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri yazarı Serhan Ada 'dır. Serhan Ada yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri PDF indir oku

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri TIKLA PDF İNDİR !

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri TIKLA PDF İNDİR !

Serhan Ada, Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri'ni yazmaya, Walter Benjamin'in Bin Dokuz Yüzlerin Başında Berlin'de Çocukluk'unu Berlin'de okurken karar veriyor. Bir çoklu çarpışma gerçekleşiyor bir anda. Hemen bir giriş yazıyor deftere. İzmir'deki çocukluğun elli yıl önceki nesnelerini yazma düşüncesinin cazibesi bir anda sökün eden geçmiş okumalarla; her an tetikte bekleyen nostalji kapanı belleğin delik deşik, parçalı işleyişiyle; şeylerin öyle kolayına hizaya gelmez, ele geçirilemez niteliği eşyanın tabiatının eskizini çıkarma, çocuğun belleğinde izlerin peşine düşme arzusuyla çarpışıyor.

Yitik zamanın şeylerini, Proust'un yaptığı gibi, tel tel toplayıp kağıt üzerinde yeniden kurmak değilse amaçlanan, nesneleri oldukları halde yakalayıvermek, bugünün düşünce dili ile geçmişteki çocuğun gözlerine yaklaşmak, belleğin oyunlarına kendini bırakıvermek zor iş, hatta imkansız. Serhan Ada, tam da bunu gerçekleştirmeye girişiyor burada, yazan özne ile yaşanmış nesne çocukluk ile ona dair bellekteki her şey arasında fasılasız bir zoom-geniş açı gidiş-gelişi.

Proust'tan, Benjamin'den, hatta Ponge'un le parti pris des chosesundan el alan, son derece özgün bir metin, sıradışı bir bellek kaydı!

Bazı izleri, ayrıntıları, durduklarını sandığım yerde buldum. Öylece duruyorlardı. Ben onları, renkleri, malzemeyi, ışığı, sesi alıp yazıya geçirmesem belki de öylece durmaya devam edeceklerdi. Bu işi yaparken izlerin doğru olup olmadığıyla ilgilenmedim. Başka kaynaklara başvurup sağlama yapmaya kalkmadım. Bulmak, bulabilmek bana yetti. Ne bulduysam aldım ve yazıya koydum. Belleğin oyununu bozmak istemedim. Bellekte kalanların o eksik, belirsiz, bulutsu hallerini korumak istedim.

(Tanıtım Bülteninden)

Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri TIKLA PDF İNDİR !Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri, Serhan Ada

Yorum Gönder