6 Şubat 2022

Dost Yaşamasız Vüsat O. Bener Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,9 TL
Yazarı: Vüsat O. Bener
Çevirmen: Vüsat O. Bener

Dost Yaşamasız indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vüsat O. Bener olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Dost Yaşamasız eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Dost Yaşamasız ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Dost Yaşamasız TIKLA PDF İNDİR !

Dost Yaşamasız Yazarı Kimdir ?

Dost Yaşamasız yazarı Vüsat O. Bener 'dır. Vüsat O. Bener yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Öykü türündedir.

Dost Yaşamasız PDF indir oku

Dost Yaşamasız indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Dost Yaşamasız TIKLA PDF İNDİR !

Dost Yaşamasız TIKLA PDF İNDİR !
Modern Türk öyküclüğünde "altın kuşak" olarak tanımlanabilecek 1950 kuşağının önde gelen isimlerinden birisidir Vüs'at O. Bener. 1950'de New York Herald Tribune gazetesi ile Yeni İstanbul gazetesinin ortaklaşa düzenledikleri öykü yarışmasında "Dost" adlı öyküsüyle adını duyurdu. Yarım yüzyılda ortaya koyduğu az sayıdaki öykü, roman ve oyunlarla edebiyatımızda etkili ve saygın bir yer edindi. Şimdi bütün yapıtlarıyla YKY'de...
Bener, konuşma dilini tüm doğallığıyla, ona yoğunluk kazandırarak kullanır. Behçet Necatigil, onun için "Gerçekleri aydınlıktan uzaklaştırıp soyutlamaları götürme çabaları ve anlatışındaki yeniliklerle çağdaşı hikayecilerden ayrı bir yol tuttu" der.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 270

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 226

Baskı Yılı: 1952


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Dost Yaşamasız TIKLA PDF İNDİR !

22.06.2019

Sıradışı bir öykü kitabı

Tek sozcükten oluşan tümceler, devrim tümceler ve okurken öykünün içine dahil olmayı engelleyen kapalı anlatımlar. Cebelleşe cebelleşe okuduğum, bitirdikten sonra derin bir oh çektiğim ve buna rağmen iyi ki almış ve okumuşum dediğim, Türk öyküsünde sıradışı bir yapıt. Öykü yazmayı da denediğim için bu kitabın bakış açısı genişlettiğini ifade edebilirim. Vüs'at Bener öykücülüğümüzde zirvelerden biridir. En kısa zamanda Kapan isimli öyküsünü okuyacağım...


28.02.2019

Ben ne okudum?

Hiçbir fikrimin olmadığı çok öykü var. Bir şeyler okuyorum ama asla konunun içinde değilim gibi hissetmeye başlıyorum derken sıradaki hikaye beni gerçekten içine çekiyor. Kürtajı betimleyen hikaye çok değişik hissettirdi. Bütüncül bir bakış açısıyla kitabı değerlendirecek olursam daha önce okuduğum hiçbir şeye benzemiyor. Çok özgün, çoğu zaman anlaşılmaz ve çok değişik bir deneyimdi.

Dost Yaşamasız TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Öykü
Etiketler; Edebiyat, Türk Öykü, Dost Yaşamasız, Vüsat O. Bener

Yorum Gönder