17 Şubat 2022

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları Muhsin Macit Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Muhsin Macit
Çevirmen: Muhsin Macit

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Muhsin Macit olan ve Kapı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Divan Şiirinde Ahenk Unsurları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Divan Şiirinde Ahenk Unsurları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Divan Şiirinde Ahenk Unsurları TIKLA PDF İNDİR !

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları Yazarı Kimdir ?

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları yazarı Muhsin Macit 'dır. Muhsin Macit yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları PDF indir oku

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kapı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Divan Şiirinde Ahenk Unsurları TIKLA PDF İNDİR !

Divan Şiirinde Ahenk Unsurları TIKLA PDF İNDİR !
Zaman zaman divan şiirinin dayandığı estetik anlayış, mecaz ve mazmun sistemi ve hatta lügati kıyasıya eleştirilmiş olmasına rağmen, sesi ve dolayısıyla âhengi konusunda genellikle takdir edici ifadelerin kullanılmış olması dikkat çekicidir. Ne var ki, eski Türk edebiyatıyla ilgili çalışmalarda dil ve üslûp incelemeleri münferit eserlerle sınırlı kalmış; yayımlanan divanlarda, mesnevilerde ve metin şerhlerinde divan edebiyatındaki söyleyiş mükemmelliği her fırsatta vurgulandığı, âhengi sağlayan unsurlarsın bir kısmına işaret edildiği halde, bu konuda toplu bir değerlendirme yapılmamıştır. Bu çalışma, böyle bir eksikliği telâfi etmek arzusunun sonucunda ortaya çıkmıştır. Dönemlerini temsil etme kabiliyetine sahip yedi şairin divanları üzerinde yaptığımız bu araştırmada, üslûbu oluşturan katmanlardan sadece birini, âhenk unsurlarını tespit etmeğe çalıştık. Böylece, tek tek şairlerin üslûplarını incelemek yerine, devir üslûbunu araştırmayı uygun gördük. Bu eser, yapısalcı eleştiri yöntemleriyle belâgat kurallarının kesiştiği bir alanda durmaktadır.



Sayfa Sayısı: 126

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kapı Yayınları Divan Şiirinde Ahenk Unsurları TIKLA PDF İNDİR !Divan Şiirinde Ahenk Unsurları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Divan Şiirinde Ahenk Unsurları, Muhsin Macit

Yorum Gönder