11 Ocak 2022

Yatak Odasında Felsefe Marquis De Sade Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,4 TL
Yazarı: Marquis De Sade
Çevirmen: Alper Turan

Yatak Odasında Felsefe indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Marquis De Sade olan ve Zeplin Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, 216 sayfalık Yatak Odasında Felsefe eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yatak Odasında Felsefe ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yatak Odasında Felsefe TIKLA PDF İNDİR !

Yatak Odasında Felsefe Yazarı Kimdir ?

Yatak Odasında Felsefe yazarı Marquis De Sade 'dır. Marquis De Sade yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Yatak Odasında Felsefe PDF indir oku

Yatak Odasında Felsefe indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Zeplin Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, 216 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yatak Odasında Felsefe TIKLA PDF İNDİR !

Yatak Odasında Felsefe TIKLA PDF İNDİR !


Yatak Odasında Felsefe'de, Marquis de Sade bütün toplumsal tabuları tek tek ateşe verir. Bir yatak odasında, başkarakterlerin diyalogları şeklinde ilerleyen kitap cinselliğe, felsefeye, dine, ikili ilişkilere değinir ve gerçek mutluluk nasıl olmalı sorusunun yanıtını arar. Fransız İhtilali'ni tamamlayacak tek ahlâki sistemin libertenizm olduğunu iddia eden Marquis de Sade, Yatak Odasında Felsefe'de Eugenie, Dolmancé ve Saint Ange'ın diyaloglarıyla bu iddiasına kanıtlar sunar.

"Yasalar tek kişi için değil, genel için yapılıyor, kişisel çıkar her daim genel çıkarla ters düştüğünden bu yasalar da çıkarlarla çelişki içindedir. Ama toplum için iyi olan yasalar, toplumu oluşturan bireyler için çok kötüdür. Zira yasalar bireyi korumaya veya güvence altına almaya başladığı andan itibaren, insan yaşamının üçte birini zapt eder. Yasalardan nefret eden akıllı bir adamın bunlara karşı duyduğu hoşgörü, yılanlara veya engereklere duyulan hoşgörüye benzer. Yaralayabilirler, zehirleyebilirler ama tıp alanında bazen işe yararlar. İnsan bu zehirli hayvanlardan korunur gibi korur kendini yasalardan. Biraz sağduyuyla, kolaylıkla alınabilecek tedbirlerin ve gizemlerin arkasına sığınarak korur kendini."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 232

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Zeplin Kitap

Yatak Odasında Felsefe TIKLA PDF İNDİR !

09.10.2019

Önemli

Sade'in kitaplarını okurken aslında bir yandan satır aralarına dikkat etmeniz gerekli.


12.04.2017

Değişik

Kitabın çoğunda erotik ve ya porno içeriği olsada doğa ve insan mantığı ile ilgili bazı güzel düşünceler var. okurken mideniz bulanabilir ama bitirmeye gayret ederseniz ara ara ne oluyor bu ne şimdi gibi kendinizi kaybedebileceğiniz yerleri var. Ne kadar beğenmesem bile ara ara kitabın kendine çektiğini hissettim. Her insanın okuyabileceği bir kitap olduğunu düşünmüyorum. hatta 20. sayfasında bırakan çok olur bu kitabı.


17.04.2016

Mantık

Yazarı önce bir araştırmak lazım.Sade´in daha önce Sodom,Justine,Julietta,Aşkın Suçları ve sözlerinden derleme bir kitap olan ´´En Çok Kendisine Yabancıdır İnsan´´ kitaplarını okudum.Bu kitap Juliette ile birlikte en çok akla yatan argümanları içeriyor bence.Eğer inançlı bir insansanız kitapta yazılan çoğu şey mantıksız gelecektir.Normaldir.Fakat inançsız ve tabularınızı yıkmış bir insansanız ve doğanın egemenliğine inanıyorsanız eğer istesekte istemesekte kitapta yazılanları kabul etmek durumunda kalacağız.Aslında şöyle bir şey var.Sade´de yazdığı her şeyi yapmamıştır karısına ´´Evet ben bir libertenim ama hakkımda yazılıp çizilenlerin hiçbirini yapmadım´´ demiştir mektubunda...Aynı zamanda inançsız ve tabusuz insanlar şöyle düşünebilirler:´´Evet ben düşüncede Sade´e katılıyorum.Fakat icraatte bunları yapamam.´´İşte bizim çelişkimiz...Ve mutsuzluğumuzun kaynağı...

Yatak Odasında Felsefe TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Yatak Odasında Felsefe, Marquis De Sade

Yorum Gönder