23 Ocak 2022

Üstat Pire E.T.A. Hoffmann Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 8,45 TL
Yazarı: E.T.A. Hoffmann
Çevirmen: E.T.A. Hoffmann

Üstat Pire indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı E.T.A. Hoffmann olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Üstat Pire eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Üstat Pire ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Üstat Pire TIKLA PDF İNDİR !

Üstat Pire Yazarı Kimdir ?

Üstat Pire yazarı E.T.A. Hoffmann 'dır. E.T.A. Hoffmann yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Üstat Pire PDF indir oku

Üstat Pire indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Üstat Pire TIKLA PDF İNDİR !

Üstat Pire TIKLA PDF İNDİR !

Çekingen mizaçlı Peregrinus Tyss, bir Noel akşamı hediyeler götürdüğü bir evde esrarengiz Dörtje Elverdink'le karşılaşır. Dörtje başının dertte olduğunu söyleyerek ondan kendisini evine almasını rica eder. Bu sırada kentte bir pire terbiyecisi ve mikroskop ustası, pirelerinin ve güzel yeğeni Dörtje'nin ortadan kaybolduğundan yakınmaktadır. Peregrinus Tyss'ün arkadaşı George Pepusch da Magusa'lı Prenses Gamameh olduğunu iddia ettiği Dörtje'yi aramaktadır. Peregrinus, uzun zaman pire terbiyecisinin elinde tutsak olan ve şimdi kendisinden korunma talep eden Üstat Pire'yle yakınlık kurar. Pire aslında Prenses Gamameh olan güzel Dörtje'den kaçmaktadır ve Peregrinus'a Dörtje'nin onu asla ele geçirmemesi gerektiğini söyler. Yoksa pire halkı sonsuza dek tutsaklığa mahkûm olacaktır. Peregrinus, Dörtje'den etkilense de Üstat Pire'yi koruyacağına söz verir.
İlk kez 1822'de sansürlenerek yayımlanan Üstat Pire'de Hoffmann, Alman romantizminin gözde yazın türü olan sanat masalının seçkin örneklerinden birini sergiler. Hoffmann'ın, dönemin Prusya'sına hâkim demagojik unsurları karikatürleştirdiği Üstat Pire, fantastik öğelerle bezeli gerçek bir taşlamadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Üstat Pire TIKLA PDF İNDİR !Üstat Pire TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Üstat Pire, E.T.A. Hoffmann

Yorum Gönder