2 Ocak 2022

Malina Ingeborg Bachmann Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 20,8 TL
Yazarı: Ingeborg Bachmann
Çevirmen: Ingeborg Bachmann

Malina indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ingeborg Bachmann olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 312 sayfalık Malina eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Malina ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Malina TIKLA PDF İNDİR !

Malina Yazarı Kimdir ?

Malina yazarı Ingeborg Bachmann 'dır. Ingeborg Bachmann yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Malina PDF indir oku

Malina indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 312 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Malina TIKLA PDF İNDİR !

Malina TIKLA PDF İNDİR !

Ingeborg Bachmann'ın "Ölüm Türleri" başlığı altında yazmayı tasarladığı bir dizi romanın tamamlayabildiği ilk ve tek bölümü; mutlak aşkın ve birey olma savaşımının romanı MALINA, yaşadığımız çağa ilişkin ağrılı bir öngörü taşır. Savaşın ilan edilmeyen fakat insanların iç dünyasında yaşamını sürdüren varlığına dikkat çeken Bachmann büyük kıyımların temelinde de insanın insanı içten içe öldürdüğü günlük cinayetlerin yattığına işaret eder: "Savaş ve barış yoktur, sadece savaş vardır."

"İnsanlık durumu"nu, bugün doğruluğunu kanıtlayan şu rafine sözlerle tanımlar Avusturyalı yazar: "Faşizm, atılan ilk bombalarla başlamaz, her gazetede üzerine bir şeyler yazılabilecek terörle de başlamaz. İnsanlar arasındaki ilişkilerde başlar. Faşizm, erkekle kadın arasındaki ilişkide başlar."

MALINA: Duyarlığı dilin en uç sınırlarına dek genişleyen bir proto-feminist klasik

"Yaşayacak bir Niçin'i bulunan, hemen hemen tüm Nasıl'lara dayanabilir."

Bu yüzyılda ülkemizin [Avusturya'nın] ürettiği en zeki ve en önemli kadın yazar.

Thomas Bernhard

MALINA'nın bu dünyada kadın olmanın beklenmedik psikolojik zorlukları hakkında yazılmış herhangi bir kitapla ve bütün kitaplarla ortak bir tabiatı olduğuna dair şüpheye yer yok. Açık seçik ve kuvvetli.

John Williams, The New York Times Book Review

Varoluşsal bir portre, umutsuz bir saplantının eseri, bir proto-feminist klasik, ve Avrupa yazınının ürettiği, kadın bilincinin en sivri yorumlarından biri.

The Nation

... Virginia Woolf'un ve Samuel Beckett'in en iyi eserlerine denk.

The New York Times Book Review

Öyle görünüyor ki MALINA'da Bachmann'ın sözcüklerle yapamayacağı hiçbir şey yok.

The New York Review of Books

MALINA, kimilerince çok bireysel diye nitelendirilmişti ilk çıktığında; aradan kısa bir süre geçtikten sonra bu yargının da, bireyselleşilmeden toplumsallaşılabileceğine ilişkin sapkın inancın ürünlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Ahmet Cemal

(Tanıtım Bülteninden)

Malina TIKLA PDF İNDİR !

11.10.2020

Aşk romanı ötesinde

Özgün dil , iyi çeviri


10.03.2019

Mutlaka okunmali

Mükemmel bir kitap...

Malina TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Malina, Ingeborg Bachmann

Yorum Gönder