20 Aralık 2021

Yaşlı Rind'in Ölümü Mehmed Uzun Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,35 TL
Yazarı: Mehmed Uzun
Çevirmen: Mehmed Uzun

Yaşlı Rind'in Ölümü indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mehmed Uzun olan ve İthaki Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yaşlı Rind'in Ölümü eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yaşlı Rind'in Ölümü ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yaşlı Rind'in Ölümü TIKLA PDF İNDİR !

Yaşlı Rind'in Ölümü Yazarı Kimdir ?

Yaşlı Rind'in Ölümü yazarı Mehmed Uzun 'dır. Mehmed Uzun yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Yaşlı Rind'in Ölümü PDF indir oku

Yaşlı Rind'in Ölümü indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İthaki Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yaşlı Rind'in Ölümü TIKLA PDF İNDİR !

Yaşlı Rind'in Ölümü TIKLA PDF İNDİR !


Yaşlı Rindin Ölümü, Mehmed Uzun'un en kişisel romanı olarak değerlendirilebilir. Ülkesinden kaçan, sonrasında İsveç'e yerleşen ve yazmaya başlayan Serdar ile sınırdaki konaklama köyünde karşılaştığı, birçok dil öğrenip, birçok ülke gezen, sonunda hiç tanımadığı sınır köyüne yerleşen Yaşlı Rind'in hikayesi anlatılır. Usta bir kavalcı olan Yaşlı Rind'in hikayesinin etrafında göçmenlik, sürgünlük, kimlikler, aidiyetler ve ülke özlemi yeni ile eski kuşak arasında tartışılır. Müziğin ve şiirin eksik olmadığı romanda Serdar, Rind'in geçmişini aradıkça kendine de varır ve hayata dair güzergahını belirler.

"Roman, çok başarılı biçimde, içten bir tutkuyu gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra sürgündeki Kürt aydınlarının yaşam ve mücadelelerine bir ışık tutuyor. Yalın ve canlı yazılmış olan roman otantikliği ve atmosferinin yoğunluğuyla kendisine bağlıyor."


(Tanıtım Bülteninden)

Yaşlı Rind'in Ölümü TIKLA PDF İNDİR !

28.02.2019

Yasamak

Modern Kürt edebiyatının kurucusu olan Mehmet Uzun'un en kişisel romanım diye adlandırıldığı eseri Yaşlı rind'in ölümü. Yaşanmis ama yazılamamış bir roman. Teknik açıdan  pek başarılı olmayan anlatımı, konunun masum ve trajik yönünü anlatmada yetersiz kalması romanı değersizlestirmis.Karakterleri tanıtamayan yazar olay örgüsü içinde sadece geçmişleriyle ilgili ani ve yetersiz açıklamalar yapmakla yetinmiş. Roman sadece gizemli geçmişi olan Rind'ın kendini bulma yolculuğu olarak hafızamız da kalsada yazarın diğer kitaplarına bir şans vermemiz için bizi umutlandirabilir.

Yaşlı Rind'in Ölümü TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Yaşlı Rind'in Ölümü, Mehmed Uzun

Yorum Gönder