1 Aralık 2021

Yalnızlar Zaven Biberyan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,0 TL
Yazarı: Zaven Biberyan
Çevirmen: Rober Koptaş

Yalnızlar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Zaven Biberyan olan ve Aras Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yalnızlar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yalnızlar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yalnızlar TIKLA PDF İNDİR !

Yalnızlar Yazarı Kimdir ?

Yalnızlar yazarı Zaven Biberyan 'dır. Zaven Biberyan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Yalnızlar PDF indir oku

Yalnızlar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Aras Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yalnızlar TIKLA PDF İNDİR !

Yalnızlar TIKLA PDF İNDİR !
Zaven Biberyan, Türkiye'nin yakın tarihine farklı bir açıdan baktığı Yanlızlar'da, siyasi iktidarın el değiştirmesiyle toplumun da hızlı bir dönüşüm geçirmeye başladığı 1950'li yılların başlarında, İstanbul'un Anadolu yakasında bir sayfiye yerinde, Erenköy'de, bir yaz hafta sonunda yaşananları anlatıyor.

Yazar, bu iki günde yaşananlarla, toplumsal sınıfların ve beraberinde çeşitli statülerden bireylerin iç dünyalarının derin bir psikolojik tahliline girişirken, başta bireyler, sonra da Türk, Ermeni, Yahudi, Rum toplulukları arasında iletişimsizliği, ruhların derinliklerinde gizli şiddet eğilimlerini ve bunların sonucunda kişisel-toplumsal davranış kalıplarında oluşan tahribatın getirdiği yalnızlaşmayı konu ediniyor.

Marjinalliğe zorlanmışların içeriden bakışına sahip, Ermenice 'Lıgırdadzı' kitabının Türkçe versiyonu olan Yalnızlar, toplumsal yalnızlığa itilenlerin öfkesiyle bireysel gerçekliklerin kesiştiği noktaya götürüyor okuru.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 202

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 186

Baskı Yılı: 2000


Dili: Türkçe
Yayınevi: Aras Yayıncılık Yalnızlar TIKLA PDF İNDİR !

14.01.2013

İki halkın derin yalnızlığı...

Zaven Biberyan, 1959 yılında ´´Lıgırdadzı´´ (Sürtük) ismini vererek Ermenice yazdığı ve daha sonra  yine kendisinin Türkçeye çevirdiği, çevirirken de ´´Yalnızlar´´ başlığını uygun gördüğü bu ilk romanında, biri Türk, diğeri Ermeni iki komşu ailenin iki gününü gözümün önüne getirdi. Birbirlerine uzaklığı kapı zili mesafesinde olan iki ailenin yaşamlarını hiç kesiştirmeyerek, onlara birbirlerinin kapısını bir kez bile çaldırmayarak... Biberyan böyle yaparak, aynı toprağı, aynı havayı, aynı suyu yıllarca paylaşmış, ancak gün geçtikçe cemaatleşmiş, cematleştikçe de birbirine yabancılaşmış, birbirini ötekileştirmiş, tabiri caizse artık birbirine dokunmaktan bile imtina eden iki halkı da anlatıyor sanki. İki halkın derin yalnızlığını...

Yalnızlar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Yalnızlar, Zaven Biberyan

Yorum Gönder