9 Aralık 2021

Tatsız Bir Olay Fyodor Mihayloviç Dostoyevski Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 5,85 TL
Yazarı: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Çevirmen: Nihal Yalaza Taluy

Tatsız Bir Olay indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Fyodor Mihayloviç Dostoyevski olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Tatsız Bir Olay eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Tatsız Bir Olay ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Tatsız Bir Olay TIKLA PDF İNDİR !

Tatsız Bir Olay Yazarı Kimdir ?

Tatsız Bir Olay yazarı Fyodor Mihayloviç Dostoyevski 'dır. Fyodor Mihayloviç Dostoyevski yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Tatsız Bir Olay PDF indir oku

Tatsız Bir Olay indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Tatsız Bir Olay TIKLA PDF İNDİR !

Tatsız Bir Olay TIKLA PDF İNDİR !

Petersburg'lu üç general, yumuşacık koltuklara oturmuş, bir yandan sohbet ederken bir yandan da şampanyalarını yudumlamaktadır. Rusya'da çarlığın çözülmeye başladığı, pek çok şeyle birlikte askerî bürokrasi ile yoksul memur sınıfı arasındaki ilişkilerin de değişmeye yüz tuttuğu, Dostoyevski'nin deyişiyle, "güzel ülkemizin değerli çocukları"nın kalkınma hareketlerine giriştikleri yıllardır. Generallerden biri, İvan İlyiç, aşağı dereceden memurlara iyi davranmak gerektiğini savunur. Ona göre yeni dönemin özelliği bu olacaktır: hümanizm. Ama İvan İlyiç önce arkadaşları arasında alay konusu olur, sonra iddiasını kanıtlamak için bir memurun düğününe katılır ve deyim yerindeyse, "kaş yaparken göz çıkarır".

"Hikâye, bir insanın kendisi hakkındaki fikirleri, idealleri ve güdüleri ile bunların gerçeğin insafsız ışığındaki görüntüleri arasındaki büyük uçurumu ele alıyor. Temanın acımasızlığı, kişinin beklentilerini gerçekleştirememekteki dramının, aslında gülünç olduğunu fark etmesinde ortaya çıkıyor."

- Jessie Coulson

(Tanıtım Bülteninden)

Tatsız Bir Olay TIKLA PDF İNDİR !

19.01.2020

Tavsiye ediyorum

Dostoyevski'nin bir çırpıda okunacak akıcı çok güzel bir öyküsü. Betimlemeler çok yerinde, güzel. Çevirisi gayet başarılı. Tavsiye ediyorum.

Tatsız Bir Olay TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Tatsız Bir Olay, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Yorum Gönder