14 Aralık 2021

Su Kasidesi İskender Pala Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,0 TL
Yazarı: İskender Pala
Çevirmen: İskender Pala

Su Kasidesi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı İskender Pala olan ve Kapı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Su Kasidesi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Su Kasidesi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Su Kasidesi TIKLA PDF İNDİR !

Su Kasidesi Yazarı Kimdir ?

Su Kasidesi yazarı İskender Pala 'dır. İskender Pala yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Su Kasidesi PDF indir oku

Su Kasidesi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kapı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Su Kasidesi TIKLA PDF İNDİR !

Su Kasidesi TIKLA PDF İNDİR !
Aşk yalnızca bir tanedir; ama görüntüleri onlarca, binlerce, belki milyonlarcadır. Sıradan ilgilerin ve sevgilerin ötesinde, görünen perdelerin arkasında, fark edilen renklerin maverasında çıldırtıcı bir hasreti ve kalıptan sıyrılmış bir özlemi tanımak ve duymak isteyen varsa eğer, bu kitap işte onu anlatır. Ağustos güneşinin kırıldığı kumlarda çatlayan dudakların kıvranarak, dökülerek, koşarak ve çırpınarak akan Dicle'ye hasreti ne ise, Fuzûlî'nin gönlünden taşan aşkın coşkunluğu ve yakıcılığı da odur.

Bu kitap, bütün öteki aşkların ağırlığınca bir aşk ilhamıdır, o kadar...
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 86

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kapı Yayınları Su Kasidesi TIKLA PDF İNDİR !

20.10.2004

Okunması gereken bir eser

Öncelikle sayın İskender Pala'yı divan edebiyatımızın bu önemli eserini şerhiyle birlikte yayınladığı için tebrik etmek isterim. Eser hakikaten bu alandaki bir ihtiyacı karşılamaktadır. Bilindiği gibi Su Kaside'si Peygamber Efendimiz'e hitaben yazılmıştır. Daha önce bu kasideyi açıklayan diğer yazarlarda görmediğimiz kadar lirik bir üslup ve samimi bir Peygamber aşkıyla yazılan eser sadece bu yönüyle bile takdire şayandır.
Ancak eserde görülen bir kısım ciddi hataların da belirtilmesinin gerektiği inancındayım.
1-Kitabın daha ilk cümlesinde İskender Pala'nın yapmasına inanamayacağımız bir anlatım bozukluğu var. Keza sayfa xii deki son paragrafın ilk cümlesinde de aynı durumla karşılaşıyoruz.
2-7 ve 9. sayfalar arasında kasidenin tamamı verilirken 6 beytinin eksik olması ve 44. sayfada yer alan "Efsaneye göre bülbülün rengi eskiden daha beyazımsı, pembe-beyaz bir renk iken Gül onun budaklarına konduğu zaman o şakıyış esnasında çırpınırken..." cümlesinde gül ile bülbül kelimelerinin birbirinin yerine kullanılması gibi hatalar kitabın yazılış ve yayın aşamasında yapılmış önemli yanlışlardır.
Bunların basım hatası olarak kabul edilip eserin ikinci baskısında düzeltilmesini umuyoruz. Ancak 53. sayfada nebi ve resul kelmelerinin anlamları verilirken yapılan çok bariz bilgi hatası yazara yakışmamaktadır. Yine sayfa 51'de Necm suresinin 3. ayetinin meali verilirken yazarın bu ayetin mealine başka kaynaklardan bakmadığı da anlaşılmaktadır. Bilgi yanlışlığıyla ilgili diğer bir örnek de sayfa 2'deki suyun hacminin anlatıldığı kısımdadır.
Bunlara rağmen eser mutlaka okunulması gereken bir mahiyet arzetmektedir. Bütün klasik edebiyat severlerin severek okuyacağı bir kitap olduğuna inanıyorum. Sayın İskender Pala'nın bu tür eserlerinin devamını diliyorum.

Su Kasidesi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Su Kasidesi, İskender Pala

Yorum Gönder