10 Aralık 2021

Sonsuzluğun Tarihi Jorge Luis Borges Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,57 TL
Yazarı: Jorge Luis Borges
Çevirmen: Saliha Nilüfer

Sonsuzluğun Tarihi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Jorge Luis Borges olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Sonsuzluğun Tarihi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Sonsuzluğun Tarihi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Sonsuzluğun Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

Sonsuzluğun Tarihi Yazarı Kimdir ?

Sonsuzluğun Tarihi yazarı Jorge Luis Borges 'dır. Jorge Luis Borges yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Sonsuzluğun Tarihi PDF indir oku

Sonsuzluğun Tarihi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Sonsuzluğun Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

Sonsuzluğun Tarihi TIKLA PDF İNDİR !
Saliha Nilüfer çevirisi,
James Woodall'ın önsözüyle,
Yazar ve dönem kronolojisiyle,

Sonsuzluğun Tarihi, edebiyatın, felsefenin ve çevirinin kadim sorunlarını Borges bilgeliğinin süzgecinden geçiren, çarpıcı bir anlatı.

Sonsuzluğun bir tarihi varsa bile o tarihi yazma çabasının beyhudeliğini en iyi Borges gösterebilir. Sonsuzluğun Tarihi'nde Borges, bu kez ironi yüklü diliyle düşünce dünyasının bildik doğrularını ters yüz ediyor. Nietzsche'ye atfedilen bengi dönüş teorisinin aslında ona ait olmayabileceğini, Binbir Gece Masalları'nı bugüne kadar hatalı bir çeviriden okumuş olduğumuzu öğreniyoruz. Edebiyatın tuzu biberi, kimi zaman yapıtaşı olan metaforun iki bin yıl önceki ilkel örneklerine kulak veriyoruz… Bu özgün metin bittiğinde, avuçlarımızın içinden kayan sonsuzluk, hem bugüne hem yıllar öncesine ait bir anın imgesiyle yer buluyor zihnimizde: "Geriye okur için benim sonsuzluk teorimi sunmak kaldı. İçinde Tanrı olmayan, başka bir koruyucu ya da arketipler olmayan fakirleşmiş bir sonsuzluk bu."

Borges, çağdaş eleştiri ve teorideki birçok yeni eğilime cevap veren, özellikle beşeri bilimlerde öznellik ve temsil sorununa açıklık getiren metinler yazdı.
-Bruno Bosteels-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Sonsuzluğun Tarihi TIKLA PDF İNDİR !Sonsuzluğun Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Sonsuzluğun Tarihi, Jorge Luis Borges

Yorum Gönder