31 Aralık 2021

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram Sarah Dillon Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,67 TL
Yazarı: Sarah Dillon
Çevirmen: Ferit Burak Aydar

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Sarah Dillon olan ve Koç Üniversitesi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram TIKLA PDF İNDİR !

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram Yazarı Kimdir ?

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram yazarı Sarah Dillon 'dır. Sarah Dillon yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram PDF indir oku

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Koç Üniversitesi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram TIKLA PDF İNDİR !

Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram TIKLA PDF İNDİR !

Etrafımızdaki dünyayı ve kendimizi nasıl anlarız, nasıl "okuruz"? Sarah Dillon'a göre bu sorunun cevabı metinleri okuyuşumuzun palimpsest yoluyla irdelenmesiyle bulunabilir.


Palimpsest, "üstündeki elyazmasından temizlenerek tekrar tekrar kullanılmış parşömen parçası" anlamına geliyor. Bu terimi ilk kez 1845'te Thomas De Quincey bir kavram olarak yaygınlaştırdı. Sarah Dillon, palimpsestin bir metafor olarak kullanımının soykütüğünü çıkarmaya soyunuyor, böylece kuramsal ve eleştirel edebiyat incelemeleri etrafındaki tartışmalara önemli bir katkıda bulunuyor.


Dillon, palimpsestin mantığını ve yapısını araştırıp modern düşünceyi anlama ve ilerletmedeki hayati rolünü gösteriyor. Tarih, öznellik, zamansallık, metafor ve cinsellik kadar farklı kavramları palimpsestin nasıl yeniden biçimlendirdiğini ortaya koyarken, okuma sorununa tekrar tekrar dönüyor. Palimpseste getirdiği kuramsal yaklaşımı Thomas De Quincey, D.H. Lawrence, Arthur Conan Doyle, Umberto Eco, Ian McEwan ve H.D.'nin eserlerinin yakın okumasıyla harmanlıyor.


Sarah Dillon, Cambridge Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde öğretim üyesi; feminist edebiyat ve film eleştirmeni ve kuramcısı.



(Tanıtım Bülteninden)



Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram TIKLA PDF İNDİR !Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Palimpsest: Edebiyat-Eleştiri-Kuram, Sarah Dillon

Yorum Gönder