1 Aralık 2021

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi Ahmet Hamdi Tanpınar Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 56,25 TL
Yazarı: Ahmet Hamdi Tanpınar
Çevirmen: Ahmet Hamdi Tanpınar

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar olan ve Dergah Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi Yazarı Kimdir ?

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar 'dır. Ahmet Hamdi Tanpınar yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi PDF indir oku

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dergah Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi TIKLA PDF İNDİR !
Türk edebiyatı tarihlerinin hiçbir zaman vazgeçilemeyecek olanı şüphesiz ki Ahmet Hamdi Tanpınar'ın On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyatı Tarihi'dir. Bundan sonra da ne kadar edebiyat tarihi yazılırsa yazılsın, Tanpınar'ın verdiği hükümler kültürümüzdeki yerini koruyacak niteliktedir. Çünkü yazar sadece malzemeyi nakletmekle yetinmemiş, içinde yaşadığı "devri anlamaya" ve anlatmaya çalışmıştır.

Uzun 19. Yüzyıl olarak nitelendirilen Türk modernleşmesinin, aslında doğası gereği, edebî metinler üzerinden bir okumasını yapan yazar, Türk düşünce tarihinin meselelerini de masaya yatırmaktadır. Bu çerçevede siyasî olaylara paralel olarak, gazetenin yükselişi, roman ve şiirin aldığı yeni formlar Tanpınar'a has bir üslupla metnin içerisine dahil edilmektedir.

Dergâh Yayınları olarak Ahmet Hamdi Tanpınar'ın bütün eserlerini yayınlamaya, Türk Edebiyatının ve düşünce tarihinin temel kitaplarından biri olan On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyatı Tarihi ile devam ediyoruz.



Sayfa Sayısı: 656

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: Dergah Yayınları On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

17.11.2020

Guzel

Gayet iyi ve yeterli bilgi var


12.11.2020

Ondokuzuncu Asır Türk Edebiyâtı

Yeni Türk Edebiyâtı alanı için muhteşem bir eser. 'En Uzun Yüzyıl' olarak da bilinen on dokuzuncu yüzyıl hakkında edebî, kültürel, sanatsal, sosyal ve toplumsal vâkıaları detaylı bir şekilde işlemiş Ahmet Hamdi Tanpınar hocamız. Tanzîmat devri ve sonrası gelişen yenileşme, modernleşme ve Batılılaşma cereyanlarını da güzel ve ayrıntılı biçimde ele almış Tanpınar hoca. Edebiyâtımız adına çok değerli ve muazzam bir eser.


11.11.2020

Kitap

Cok değerli bir kaynak..

On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyat Tarihi, Ahmet Hamdi Tanpınar

Yorum Gönder