25 Aralık 2021

Mahkemelerde Sabahattin Ali Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 4,82 TL
Yazarı: Sabahattin Ali
Çevirmen: Sabahattin Ali

Mahkemelerde indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Sabahattin Ali olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mahkemelerde eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mahkemelerde ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mahkemelerde TIKLA PDF İNDİR !

Mahkemelerde Yazarı Kimdir ?

Mahkemelerde yazarı Sabahattin Ali 'dır. Sabahattin Ali yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Mahkemelerde PDF indir oku

Mahkemelerde indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mahkemelerde TIKLA PDF İNDİR !

Mahkemelerde TIKLA PDF İNDİR !
'Hülasa: Kuyucaklı Yusuf yüzümüzü ağartacak bir sanat eseridir. Zararlı bir tarafını göremedim. Mevzuubahis tenkitler bugün el üstünde tutulan bazı Avrupa şaheserlerinde gördüğümüz -aynı mevzulara ait- tenkitler yanında son derece masum ve küçük kalır. Yalnız bir şahsın ve bir romanın değil, memleketimizde ilerlemesi lazım bir büyük ve faydalı sanatın da davasını gören Cumhuriyet adliyesinden zaten zayıf olan Türk romanının cesaretini kıracak bir karar çıkmayacağını kuvvetle ümit ederim.
Maarif Vekaleti Müfettişlerinden
Reşat Nuri

Yazarlığının yanı sıra siyasal kimliği de öne çıkan Sabahattin Ali, 1930'lu ve 1940'lı yıllarda Sol görüşlü olmanın bütün zorluklarını yaşadı. Filiz Ali'nin babasına ait bir sandıkta bulduğu belgeler, bu zorlukların ve çilelerin birer tutanağı niteliğindedir. Mahkemelerde Türk edebiyat tarihinde ilk defa Kuyucaklı Yusuf için Reşat Nuri tarafından yazılmış, sansür konusunda hala geçerli sayılabilecek görüşlerin ifade edildiği raporu, Sabahattin Ali'nin soyadı konusundaki hassasiyetini, dönemin ünlü kişileri ile arasında geçen tartışmaları ve özel hayatında ışık tutacak birçok belgeyi içeriyor.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 162

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 143

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Mahkemelerde TIKLA PDF İNDİR !

24.03.2016

Eleştiri

Kitap, yazarın yaşadığı dönemde idealist olmanın acı sonuçlarını gösterme açısından önemli bir eser.  Ancak eserin çoğunlukla mahkemelere yazılan dilekçelerden oluşması sebebiyle dili oldukça eski.  

Mahkemelerde TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Mahkemelerde, Sabahattin Ali

Yorum Gönder