8 Aralık 2021

Kutadgu Bilig Yusuf Has Hacib Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 18,2 TL
Yazarı: Yusuf Has Hacib
Çevirmen: Ayşegül Çakan

Kutadgu Bilig indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yusuf Has Hacib olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kutadgu Bilig eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kutadgu Bilig ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kutadgu Bilig TIKLA PDF İNDİR !

Kutadgu Bilig Yazarı Kimdir ?

Kutadgu Bilig yazarı Yusuf Has Hacib 'dır. Yusuf Has Hacib yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Kutadgu Bilig PDF indir oku

Kutadgu Bilig indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kutadgu Bilig TIKLA PDF İNDİR !

Kutadgu Bilig TIKLA PDF İNDİR !
Yusuf Has Hacib (yaklaşık 1019-1085): Balasagunlu Yusuf, 11. yüzyılın en önemli Türk şair ve düşünürleri arasında yer alır. Hakkındaki bilgiler büyük ölçüde eseri Kutadgu Bilig'deki ifadelere dayanır. Karahanlılar döneminde yaşamıştır. Balasagun'da yazmaya başladığı eserini Kaşgar'da tamamlamış, Karahanlı hükümdarı Ulu Buğra Han'a sunmuş ve has hacip unvanıyla ödüllendirilmiştir. İyi bir eğitim gördüğü, Arapça, Farsça ve İslam öncesi Türk kültürünü iyi bildiği anlaşılan Yusuf Has Hacib, eserinde devlet adamlarının niteliği, birey, toplum, devlet ilişkilerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği üzerinde durmuş, yaşadığı toplumun geleneksel değerlerine uygun olarak iyiliği, erdemi ve akılcılığı önermiştir.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 520

Baskı Yılı: 2016


Ciltli:

Sayfa Sayısı: 520

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları Kutadgu Bilig TIKLA PDF İNDİR !

11.11.2020

Kutadgu Bilig

Kitap hakkında başka yerlerdeki yorumları okudum, almaya karar verdim. Merakla bekliyorum.

Kutadgu Bilig TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Kutadgu Bilig, Yusuf Has Hacib

Yorum Gönder