1 Aralık 2021

Köyün Kamburu Kemal Tahir Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 22,55 TL
Yazarı: Kemal Tahir
Çevirmen: Kemal Tahir

Köyün Kamburu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Kemal Tahir olan ve İthaki Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Köyün Kamburu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Köyün Kamburu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Köyün Kamburu TIKLA PDF İNDİR !

Köyün Kamburu Yazarı Kimdir ?

Köyün Kamburu yazarı Kemal Tahir 'dır. Kemal Tahir yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Köyün Kamburu PDF indir oku

Köyün Kamburu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İthaki Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Köyün Kamburu TIKLA PDF İNDİR !

Köyün Kamburu TIKLA PDF İNDİR !
"Memleketin gerçeklerini yazmak isteyen bir realist romancı bugünkü tarih devresinde köyü, köylüyü yanlışsız tanımak, fantezilerini kullanmadan tanıtmak zorundadır… Gerek işçi, gerek esnaf, gerekse memur, tüccar, devlet adamı olarak hepimiz hâlâ biraz köylüyüz. Köyün, köylülüğün özellikleri gözden kaçırılırsa şehirlilerin Türk milletini damgalayan özellikleri ya hiç aydınlatılmaz, ya da işe yaramayacak şekilde yarım yırtık aydınlatılmış olur," diyen Kemal Tahir, "Köyün Kamburu"nda Narlıca Köyü'nde yaşananları Çalık Hafız'ın gözünden ve dilinden son derece çarpıcı bir biçimde anlatır. "Köyün Kamburu"; geleneksel düşünme biçimlerine ve inançlara ve köylülüğe tutulmuş güçlü, sarsıcı ve traji-komik bir ayna....

1958'de Yeni Gazete'de tefrika edilen "Köyün Kamburu", Les Tors du Vilage adıyla
Fransızcaya çevrilmiştir.



Sayfa Sayısı: 352

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları Köyün Kamburu TIKLA PDF İNDİR !

31.10.2020

Köyün Kamburu

Hakikaten  okunması gerekli, eline aldığında bırakamayacağın bir kitapTam Kemal Tahir.


11.04.2019

İktidara Giden Bir Yol

Kitap, Kemal Tahir'in "Yediçınar Yaylası" ile başlayan ve "Büyük Mal" ile biten üçlemesinin ortanca kitabıdır. Olaylar Osmanlı Devleti'nin son dönemleri, hürriyetin ilanı ve devamında Birinci Dünya Savaşı ile sonuçlanan dönemde, Çorum'un küçük bir köyü olan Narlıca ve onun yakınındaki Yediçınar Yaylası bölgesinde geçmektedir. Kitabın ana karakteri, "sürgün kırımı" yıllarında bir tütün kaçakçısı tarafından Bafra'ya götürülen ve sonrasında köye dönen, köyün baş belası Parpar Ahmet ve onun eşi olan Topal Ayşe'nin tek çocukları Çalık Kerim'dir. Çalık Kerim doğuştan sakat, ancak ezberi güçlü, şark kurnazı, hatta köy muhtarının tabiri ile "İngiliz düzenbazı", içten pazarlıklı, bastırılmış duygularını hırsa bürüyen, ezilmişliğini nihayetinde güce taşıyacak olan, duygularından arınmış, iktidar için her yolu mubah gören bir karaktere hayat vermiştir.


30.03.2019

Değişen bir şey yok demek ki!

Kitap 70'lerde kaleme alınmış ama sanki günümüzdeki olaylar anlatılmış. Hiç mi değişen bir şey yok bu ülkede acaba dedirten ve umudu kesmene neden olan bir eser.

Köyün Kamburu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Köyün Kamburu, Kemal Tahir

Yorum Gönder