13 Aralık 2021

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı Milan Kundera Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 20,48 TL
Yazarı: Milan Kundera
Çevirmen: Erhan Bener

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Milan Kundera olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Gülüşün ve Unutuşun Kitabı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Gülüşün ve Unutuşun Kitabı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Gülüşün ve Unutuşun Kitabı TIKLA PDF İNDİR !

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı Yazarı Kimdir ?

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı yazarı Milan Kundera 'dır. Milan Kundera yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı PDF indir oku

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Gülüşün ve Unutuşun Kitabı TIKLA PDF İNDİR !

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı TIKLA PDF İNDİR !
Gülüşün ve Unutuşun Kitabı, ünlü Çek yazarı Milan Kundera'nın Fransa'ya göçtükten sonra orada yazdığı ilk roman. Bir kahvede servis yapan güzel göçmen kızı Tamina, hiçbir şeyin, hiç kimsenin yerini tutamayacağı ölmüş kocasının anısının giderek bulanıklaşmasına karşı umutsuz bir savaş veriyor. Onun öyküsü, bu kitabın iki temel gerçeğini yansıtıyor: Çekoslovakya'da yaşanan trajik deney (yani ünlü Prag Bahari, ardından Sovyet işgali) ve Batı'daki yaşam. Kundera, Kuşkulu bir bakışla dolaşır bu gerçekler üzerinde. Kitabın, birbirinden bağımsız görünen yedi bölümü, bir yolculuğun aşamaları gibi birbirini izliyor. Aynı durumlar, aynı sorular, müzikteki Kreşendo gibi bir tek görüntüde birleşiyorlar. Mizah, yoğun bir hüzünle birlikte gelişiyor. Her an gülünç bir pantomime dönüşebilecek erotizmin incinebilirliği ve bunun getirdiği şaşkınlık. Ve sonuna doğru bir koşuya dönüşen tarih; unutuşun tanrılarına adanmış, yazarın ve ülkesinin kaderi konusunda düşünceler, düşünceler.



Sayfa Sayısı: 308

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Gülüşün ve Unutuşun Kitabı TIKLA PDF İNDİR !

08.07.2020

o halde nedir litost?

Oğuz Atay'ın kitaplarından aşina olunan litost kavramının bu kitapla daha da anlaşılabilir hale geldiğini düşünüyorum.


30.12.2014

Bütünsellik

ÿ"Onun bahtsızlığı çocukların kötü yürekli olması değil, onların dünyasının sınırları dışında bulunmasıdır... Kendi dünyalarının sınırları dışında bulunan birine kötülük yapmak istiyorlarsa, bu yalnızca kendi dünyalarını ve onun yasalarını yüceltmek içindir.ÿ" Çek hükümeti bu kitabın ardından Kundera´yı vatandaşlıktan çıkarmış. Merak edilesi olan, hükümet acaba bu cümleleri gözden kaçırarak mı bu kararı aldı yoksa buradaki insana dair çıplak gerçeğin valığına mı tahammül edemedi... kim bilir? Bir roman bütünselliği taşıyıp taşımadığı bence irdelenebilir, fakat yazar adını roman olarak koymuştur bir kere... üzerine sinen ağır hava bir yana kitapta yer yer yukarıda örneğine değindiğim çok çarpıcı çakım anları var. Zaman kaybı olmayacak bir kitap...


24.08.2012

Yarıda Kaldı

Bu kitabı çok methetmişlerdi.Yalnız ben bu kitapta aradığımı bulamadım. Kitap maalesef yarıda kaldı.

Gülüşün ve Unutuşun Kitabı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Gülüşün ve Unutuşun Kitabı, Milan Kundera

Yorum Gönder