9 Aralık 2021

Çılgın Türkler Kıbrıs Turgut Özakman Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 30,0 TL
Yazarı: Turgut Özakman
Çevirmen: Turgut Özakman

Çılgın Türkler Kıbrıs indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Turgut Özakman olan ve Bilgi Yayınevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Çılgın Türkler Kıbrıs eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Çılgın Türkler Kıbrıs ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Çılgın Türkler Kıbrıs TIKLA PDF İNDİR !

Çılgın Türkler Kıbrıs Yazarı Kimdir ?

Çılgın Türkler Kıbrıs yazarı Turgut Özakman 'dır. Turgut Özakman yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Çılgın Türkler Kıbrıs PDF indir oku

Çılgın Türkler Kıbrıs indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Bilgi Yayınevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Çılgın Türkler Kıbrıs TIKLA PDF İNDİR !

Çılgın Türkler Kıbrıs TIKLA PDF İNDİR !
Türk kalmak için verilen 100 yıllık şaşırtıcı, dehşet verici mücadele.

T. Özakman'ın Diriliş, Şu Çılgın Türkler ve Cumhuriyet-Türk Mucizesi eserlerinden oluşan Türkiye Üçlemesi, toplam 623 baskı yapmıştır.

Yazar bu kez yine yakın tarihimizin büyük konularından biri olan Kıbrıs sorununu yazdı. Kıbrıs'ın fethinden günümüze kadarki çarpıcı olayları, direniş destanlarını, Kıbrıs'ın yüz yıllık Milli Mücadelesini ve Barış Harekâtını bir bütün olarak yine belge-roman tarzında işledi. Çılgın Türkler-Kıbrıs'ın da üçlemenin gördüğü benzersiz ilgiyi göreceğine inanıyoruz.
Okumaya başlayınca hak vereceksiniz.

Çılgın Türkler-Kıbrıs'tan birkaç parça:

  • Donanma Kıbrıs'ın batısından geçerek Ada'nın güneyindeki Larnaka (Tuzla) körfezinde demir attı. 170 kadırga, 30 kalyon ve çeşitli 160 gemi, toplam 360 gemi denizi kapladı, direklerden ufuk görünmez oldu. (1570)

  • Konaktan Baf kapısındaki kışlaya gidildi. Türk bayrağı törenle indirilerek yerine İngiliz bayrağı çekildi. Bu törende protokol gereği birkaç Türk yönetici bulundu. Hepsinin gözleri doldu. Bu bayrak bu göndere elli bin şehit, binlerce gazi pahasına çekilmişti. Bu acı işlem her şehirde ve ilçede yapılacak, ay yıldız Kıbrıs'tan silinecekti. İndirilen bayrakları alan Türkler özenle katlayıp sakladılar. Bir gün hepsi gerekli olacaktı. Çünkü Türkün bir gün geri geleceğine inanıyorlardı.(1878)

  • Rumlar kapıyı tekmeleyip banyoya daldılar. Küvetin içindeki anneyi ve üç çocuğu görmüşlerdi. Türk subayının eşi ve çocukları bunlardı işte! Görerek, nara ata ata otuz üç el ateş ettiler. Dördü de öldü. Çocukların kanları, beyin parçaları, saçları tavana sıçrayıp yapıştı. (24 Aralık 1963)

  • Paraşütçüler Kıbrıs toprağına rahmet gibi yağıyorlardı. Kıbrıslı Türklerin kimi sevinçten ağlıyor, kimi şükür secdesine kapanıyor, kimi avaz avaz bağırıyordu. Denktaş'ın gözyaşları ip gibi yüzüne akıyordu. Acı, zulüm, ölüm, horlanma, eziyet, baskı ile dolu karanlık, kanlı yıllar sona ermişti. Bir Kıbrıs Türkü, bütün Rumlara işittirmek ümidiyle sesi çıktığı kadar bağırıyordu:

    "Türkler gelirse işte böyle gelir!" (20 Temmuz 1974)

    Kıbrıs Türkü'nün, varlığını, kimliğini, onurunu, yaşama hakkını savunmak uğruna verdiği mücadele insanlık tarihinin yüz akıdır. Bu yüzden bu kitabın hedef kitlesi "insan"dır.



    Sayfa Sayısı: 464

    Baskı Yılı: 2012


    Dili: Türkçe
    Yayınevi: Bilgi Yayınevi Çılgın Türkler Kıbrıs TIKLA PDF İNDİR !

    24.06.2012

    Machiavelli, TC ve KKTC

    Prens adlı kitabında Machiavelle, savaşta sizden daha güçlü bir ülkeden yardım istemeyin, çünkü kazansanız bile kaybeden siz olursunuz diyordu bir bölümde. Benim aklıma da hemen Türkiye´nin Kuzey Kıbrıs'a tutumu geldi. Yazık gerçekten yazık, hala onları Türkiye´nin yavrusu statüsünü kabul etmek zorunda görenlere yazıklar olsun.


    23.04.2012

    . . .

    Tanıtıma bakılırsa Sezercik Küçük Mücahit seviyesinde bir kitap. "Milli duygular"ını coşturmak isteyen kitle için yazıldığı ortada. Okumaya değmeyecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ha bir de bunun kurgu olduğunu unutmayın. Romanların tarihi olayları olduğu gibi yansıtma amacı yoktur ki kendini tarihçi olarak tanıtan insanlar bile tarafsız bakmayı beceremiyor doğru düzgün.
    Not: Bu izlenime tanıtım yazısından edindim. Kitabı okumadım, kimseyi yanıltmak istemem.


    16.04.2012

    Turgut Özakman´a teşekkür ve bir dilek...

    Turgut Özakman, Allah size uzun ömürler versin. Kıbrıs davasını sizin sayenizde anladım. Sizden bir dileğim olacak, Ermeni Meselesini aynı üslupla bizlere anlatın. Ermeni Meselesi ile ilgili bir kitap bekliyorum sizden.
    Bu arada  dipnotlardan yakınılıyor gibi, ama ben dipnotlarınıza bayıldım. Hikaye değil, gerçek tarih okuduğumu dipnotlardaki ayrıntılardan daha net anlıyorum.
    Ellerinize, yüreğinize sağlık.

    Çılgın Türkler Kıbrıs TIKLA PDF İNDİR !

    Kategori; Edebiyat
    Tür; Türkiye Roman
    Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Çılgın Türkler Kıbrıs, Turgut Özakman
  • Yorum Gönder