Fiyatı: 14,3 TL
Yazarı: Amin Maalouf
Çevirmen: Amin Maalouf
Çivisi Çıkmış Dünya indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Amin Maalouf olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Çivisi Çıkmış Dünya eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Çivisi Çıkmış Dünya ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Çivisi Çıkmış Dünya TIKLA PDF İNDİR !
Çivisi Çıkmış Dünya Yazarı Kimdir ?
Çivisi Çıkmış Dünya yazarı Amin Maalouf 'dır. Amin Maalouf yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.Çivisi Çıkmış Dünya PDF indir oku
Çivisi Çıkmış Dünya indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.Çivisi Çıkmış Dünya TIKLA PDF İNDİR !
- Kitap Adı: Çivisi Çıkmış Dünya
- Yazar: Amin Maalouf
- Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
- İlk Baskı Yılı: 2009
- Dil: Türkçe
- Barkod: 9789750816185
Çivisi Çıkmış Dünya TIKLA PDF İNDİR !
Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez "medeniyetler çatışması" adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor.
Yazar, yaşamın devamlılığının olmazsa olmazı olarak gördüğü hoşgörü çığlığını yeniden duymaya davet ediyor insanlığı...
Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası... Kitabın satır aralarında Amerikan politikaları, Avrupa Birliği, 20. yüzyıl Arap siyasi tarihi ve Türkiye'den bahsediliyor.
Maalouf'un bu eseri, her şeye rağmen birbirimize saygı duymayı ve birlikte yaşamayı başarmak isteyenler için bir tür pusula.
Sayfa Sayısı: 216
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Çivisi Çıkmış Dünya TIKLA PDF İNDİR !
24.04.2010
Çivisi Çıkmış DünyaAmin Maalouf gerçekten de çok beğendiğim bir yazar ve hemen hemen tüm romanlarını okudum. Roman alanında çok beğendiğim bir yazar olduğu için kitabı çıkar çıkmaz aldım ancak beklediğim kadar iyi bir kitap olduğunu söyleyemeyeceğim. Muhakkak ki bir çok yazarın yazamayacağı şekilde iki tarafıda bilerek yazmış ve arap ülkeleriyle ilgili önemli konulara değinmiş ama bence roman alanında çok daha başarılı. Yine de yazarı ismi kitabın okunması için yeterli diye düşünüyorum.
05.03.2010
Keşke hep deneme yazsa...Romanlarından daha başaralı denemeleri. Bunu bize bir kez daha gösteriyor bu kitap tıpkı ölümcül kimlikler gibi...
Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Çivisi Çıkmış Dünya, Amin Maalouf
26.07.2013
Dünya halkları olarak 21.yy´da yeni yönetim modellEditörün Notu: Eleştiri, kitabın konusuyla ilgili bilgiler içermektedir.
Maalouf bu kitabında 21. yüzyıla ilişkin öngörülerini paylaşmak, ve bu yüzyılın başında sinyali verilen çeşitli olaylar nedeniyle işler çığırından çıkmadan ve insanlık kendi kendini yok etmeden önce entellektüelleri konuyu incelemeye ve tartışmaya davet ediyor. Siyasi ve ekonomik anlamda tek kutuptan yönetilmeye başlayan dünyanın, aslında ciddi bir denetim rolü üstlenen diğer kutbunun kaybolmasıyla denetimden çıktığını; paraya ve güce endeksli uluslararası politikaların hep kaybeden uluslarda (ki özellikle Arap halkları) hem bugüne, hem de geleceğe dair umutları yokettiğini ve bunun bir sonucu olarak kaybedecek bir şeyi kalmayan insanların hayatlarını ortaya sürdüklerini savunuyor. Benzer şekilde ABD´nin tek erk sahibi olması, tarihteki büyük imparatorluklardan farklı olarak gelişen teknoloji sayesinde dünyanın her noktasına istediği anda çok hızlı müdahale edebilmesi ve kıyas kabul etmez askeri gücü nedeniyle, ister cumhuriyetçi, isterse demokrat yönetimler olsun, ABD çıkarlarına aykırı düşecek politikaları (çevre politikaları, ortadoğu barışı, nükleer silahsızlanma gibi) kabul etmeyeceklerini, ve eğer entellektüeller farklı yönetişim modelleri bulamazlarsa ezilen dünya uluslarında biriken öfkenin dünyanın sonunu getirebileceğini varsayıyor. Dünyanın gerek siyasal, gerekse ekonomik olarak bu kadar birbirine bağlandığı noktada aslında ulus ayrımlarının artık ihtiyacı karşılamadığını ve ABD Başkanını sadece 150 Milyon ABD vatandaşının seçmesinin anlamsızlığını da bir örnek olarak vurguluyor.