11 Aralık 2021

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 Panait Istrati Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Panait Istrati
Çevirmen: Panait Istrati

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Panait Istrati olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 112 sayfalık Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 TIKLA PDF İNDİR !

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 Yazarı Kimdir ?

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 yazarı Panait Istrati 'dır. Panait Istrati yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 PDF indir oku

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 112 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 TIKLA PDF İNDİR !

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 TIKLA PDF İNDİR !

Panait Istrati'nin 1928 yılında Fransızca kaleme aldığı, olgunluk dönemi yapıtlarından Baragan'ın Dikenleri, yirminci yüzyıl başında yalnızca Romanya'nın değil, bütün Balkanların, hatta Türkiye'nin de yaşadığı bir sosyal çelişkinin anlatısıdır. Bir yanda serpilen modern ekonomi ve kurumlar ile nüfusun büyük bölümünün, kır yoksullarının payına düşen sefalet arasındaki tezattır bu. Ağır yaşam koşulları, modern devletle iç içe geçmiş ortaçağ kalıntısı toprak ağalığı ve tabii isyan, kozasını kırıp çıkmak isteyen bir yoksul gencin coğrafyayla mücadelesine eşlik eder. Istrati, kendi yaşam öyküsünden kesitleri de kattığı bu novellasını 1907 yılında hükümet ve toprak ağalığına başkaldırdıkları için topa tutulmuş Stănileşti, Băileşti, Hodivoaia köylülerine adamıştır.

(Tanıtım Bülteninden)

Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 TIKLA PDF İNDİR !Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Baragan'ın Dikenleri-Modern Klasikler 149, Panait Istrati

Yorum Gönder