30 Aralık 2021

Ateş Anıları 1 - Yaratılış Eduardo Galeano Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 32,2 TL
Yazarı: Eduardo Galeano
Çevirmen: Süleyman Doğru

Ateş Anıları 1 - Yaratılış indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Eduardo Galeano olan ve Sel Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ateş Anıları 1 - Yaratılış eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ateş Anıları 1 - Yaratılış ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ateş Anıları 1 - Yaratılış TIKLA PDF İNDİR !

Ateş Anıları 1 - Yaratılış Yazarı Kimdir ?

Ateş Anıları 1 - Yaratılış yazarı Eduardo Galeano 'dır. Eduardo Galeano yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Ateş Anıları 1 - Yaratılış PDF indir oku

Ateş Anıları 1 - Yaratılış indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Sel Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ateş Anıları 1 - Yaratılış TIKLA PDF İNDİR !

Ateş Anıları 1 - Yaratılış TIKLA PDF İNDİR !
Eduardo Galeano, Amerika kıtasının tarihini rengârenk bir mozaik halinde anlattığı dev eseri Ateş Anıları Üçlemesi'nin birinci kitabı olan Yaratılış'ta, Eski Dünya ile Yeni Dünya arasındaki ilk çatışmaları ve ilişkilenmeleri yüzlerce hikâye halinde okurla paylaşıyor. Amerikan yerlilerinin yaratılış mitlerinden başlayıp Avrupalıların kıtaya gelişinin ilk iki asırlık tarihini anlatarak devam eden bu eşi benzeri olmayan anlatıda; ezilenlerin, susturulanların kayda çoğu zaman geçmemiş tarihi satır aralarından başkaldırıyor, unutturulmaya çalışılan acılar bütün gerçekliğiyle ortaya dökülüyor. Olgularla edebiyatın iç içe geçtiği Ateş Anıları Üçlemesi'nin bu ilk kitabında Galeano, tutkulu diliyle insanlığın kaybedilen, yok edilen olanaklarını gözler önüne sererek, "dünyanın vicdanı" olmaya devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 381

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Sel Yayıncılık Ateş Anıları 1 - Yaratılış TIKLA PDF İNDİR !

22.09.2020

Amerika'nın çok konuşulan ve az bilinen tarihi

Kitap Amerika'nın destansı şekilde anlatılan keşif ve fetih dönemine tersten ve daha gerçekçi bir bakıl sunuyor. Bilimsel bir tarih çalışmasında olduğu gibi kaynaklara dayalı gerçekleri edebi bir dille, hikayeleştirerek anlatıyor ve okuyucuyu içine çekiyor. İkinci cildi okumak için sabırsızlanıyorum.


17.05.2019

Trajik olanın destanı

Yerliler,Colomb'un gemisini gördüklerinde şöyle derler." Gökten gelen adamları görmeye gelin! Onlara yiyecek ve içecek getirin!" Bize sunulan paradigmada da  Colomb ;cesur,büyük bir kaşif olarak belletilmiştir ;hatta onun haksızlığa uğradığını düşündüğümüz bile olmuştur : kendi keşfettiği kıtaya isminin verilmemesi sebebiyle. Galeano da,işte bu paradigmayı ters yüz ediyor. Aslında Amerika'nın fethinin tek sebebinin açgözlülük olduğunun ,altın,gümüş gibi madenlerin ele geçirilip yerli halkın köleleştirilmesi ve iş gücü olarak bir sömürü kaynağına dönüştürülmesinin trajik anlatısını sunuyor okuyucuya. Avrupa'dan gelen "fatih"lerin de,kendi ülkelerinden çeşitli suçlar sebebiyle kaçan "Yeni Dünya"yı ateş, kan ve barutla yıkayacak kötülüğün tecessüm etmiş halleri olduğunu gösteriyor destansı üslubuyla.Hristiyanlığın sömürü ve vahşete meşruiyet verecek şekilde kullanılması,köleliğe isyan eden yerlilerin öldürülüp,ibret olsun diye bedenlerinin tüm kasabalarda gezdirilmesi gibi kan donduran uygulamalar üzerinden Galeano "uygarlık maskesi"ni düşürüp onun ardındaki zalim,muhteris canavar sureti başarıyla teşhir ediyor.

Ateş Anıları 1 - Yaratılış TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Ateş Anıları 1 - Yaratılış, Eduardo Galeano

Yorum Gönder