27 Aralık 2021

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? Reşad Ekrem Koçu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,25 TL
Yazarı: Reşad Ekrem Koçu
Çevirmen: Reşad Ekrem Koçu

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Reşad Ekrem Koçu olan ve Doğan Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? TIKLA PDF İNDİR !

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? Yazarı Kimdir ?

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? yazarı Reşad Ekrem Koçu 'dır. Reşad Ekrem Koçu yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? PDF indir oku

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Doğan Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? TIKLA PDF İNDİR !

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? TIKLA PDF İNDİR !
"Konusu hayalden doğmuş hikâyeleri, geçmişin dekorları, kıyafetleri, günlük hayat cilveleriyle tarihe mal etmek (...) zordur." Reşad Ekrem'in dilinde tarih gerçek hayattan daha canlı, daha güzel, daha büyülü…

Reşad Ekrem ustalıkla altından kalkıyor bu zor işin: Eski meddah defterlerinde bulduğu, "bir kahvehanede veya bir konakta, sinema ve tiyatronun, gazetenin ve dolayısıyla tefrika yazılarının bulunmadığı devirde birkaç gece boyunca anlatacak meddahlara basit bir not şeklinde kaydedilmiş" dört meddah hikâyesi anlatıyor. Sürprizlerle dolu bu hikâyeleri, eskinin "one-man show" yıldızlarının çalışma tekniklerine dair, defterlerden aktardığı ilginç notlarla da zenginleştiriyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? TIKLA PDF İNDİR !

23.11.2019

İlgi Çekici

Resmi tarihin sıkıcılığından uzakta, eğlenceli ve oldukça ilgil çekici hikayeler. Arşivlik bir eser. Dönemle ilgilenen herkesin kütüphanesinde bulunması gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim.


12.12.2018

sinefiledip

Hikâye anlatıcılığının tarihteki en önemli uygulama alanlarından biridir meddahlık. Halka açık yerlerde taklit ve canlandırmalarla hikâye anlatma sanatı olarak tanımlayabileceğimiz meddahlıkta meddahlar iyi ki defter tutmuşlar ve Reşad Ekrem Koçu gibi araştırmacılar iyi ki bu defterlerden yararlanarak bu hikâyeleri günümüze ulaştırmışlar ki keyifle okuyabiliyoruz.Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş kitabında Koçu, dört meddah hikâyesi anlatıyor: Çerkes Rıdvan'ın Dolabı, Atinalı Cevad, Hammal Kızı ve Bursalı'nın Kahvehanesi. Hem de ne güzel hikâyeler! Okurken o dönemin (IV. Murad ve II. Mahmud dönemleri) ortam ve kültürünü sanki oradaymışça hissediyoruz, üstelik Binbir Gece Masallarına benzer kâh masalsı bir dil de cabası. Dördünden en sevdiğim Hammal Kızı. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş? TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş?, Reşad Ekrem Koçu

Yorum Gönder