26 Aralık 2021

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler Euripides Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,8 TL
Yazarı: Euripides
Çevirmen: Euripides

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Euripides olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı Euripides 'dır. Euripides yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Euripides (MÖ y.484-406): Atina'nın yetiştirdiği üç büyük tragedya şairi arasında en fazla eseri günümüze ulaşan sanatçı olarak özel bir yeri vardır. Bu özelliği şenliklerde Aiskhylos ve Sophokles kadar birincilik ödülü kazanmamış olsa da halk arasında daha çok beğenilen bir şair olmasına bağlanır. Euripides'in oyun kahramanları insana özgü zayıflık ve kusurları taşırlar, yaşadıkları tragedyalar da bu kusurları ile vazgeçemedikleri tutkularından kaynaklanır. Euripides çağdaş tiyatroya en yakın eserler veren klasik ozan veya modern ozanların ilki sayılabilir. Büyük bir ihtimalle Peloponnesos Savaşı'nın başlarında, MÖ 427-425 yıllarında yazılan Andromakhe tragedyası iki farklı efsaneden, Akhilleus'un oğlu Neoptolemos ile Hermione miti ve Andromakhe mitinden esinlenmiştir. Euripides iki miti özgürce birleştirerek bazı yeni ayrıntılar eklemiş, Atina'nın ahlak anlayışını yüceltirken Sparta'nın acımasızlığını yermiş ve birçok eserinde dile getirdiği savaş karşıtlığını bu eserde bir kez daha sergilemiştir.

(Tanıtım Bülteninden)

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

19.09.2020

Antik Yunan Tiyatrosu ❤

En güzelini seçemiyorum, düştükçe düşüyorum içine, emeklerine sağlık, bu serinin hepsi muhteşem

Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Andromakhe-Hasan Ali Yücel Klasikler, Euripides

Yorum Gönder