26 Kasım 2021

Teneke Yaşar Kemal Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,0 TL
Yazarı: Yaşar Kemal
Çevirmen: Yaşar Kemal

Teneke indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yaşar Kemal olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Teneke eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Teneke ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Teneke TIKLA PDF İNDİR !

Teneke Yazarı Kimdir ?

Teneke yazarı Yaşar Kemal 'dır. Yaşar Kemal yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Teneke PDF indir oku

Teneke indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Teneke TIKLA PDF İNDİR !

Teneke TIKLA PDF İNDİR !
Bir Anadolu kasabasında, çeltikçi ağaların yönetmeliklere karşı gelerek ektikleri çeltik sıtmaya neden olur. İdealist ve genç kaymakam tüm tecrübesizliğiyle, sıtmaya tutulan kasaba halkı adına ağalarla mücadeleye girişir. Ancak kaymakam kasabadan, ardından teneke çalınarak sürülür. Teneke idealizm ile baskın güç arasındaki mücadelenin romanıdır.

"Teneke kuruluş halindeki milli edebiyatımızın nefis bir örneği."



Sayfa Sayısı: 168

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Teneke TIKLA PDF İNDİR !

27.04.2020

Ahmet Rıza Güner

Çeltik tarlalarında geçen, Çeltikçi ağalarla sıtmadan  kırılan köylülerin öyküsü. Kitap iki bölüm; ilk bölümde roman, ikinci kısımda tiyatroya dönüşmüş kısmı var. Yaşar Kemal yine bir başka yazmış, her zamanki gibi. Okudukça büyüyor gözümde. Ve onunla aynı dili konuştuğumuz için çok şanslıyız. Çünkü onun yazıları diğer dillere çevrilse de hiç bir zaman bize verdiği o duyguyu bir başka ülke insanına veremez kanımca. Örneğin;"Öteki köyde firezler ipileşiyordu.""Bakınsana halime." "Ocağımıza çeltik ekerler." Bunlar nasıl çevrilebilir ki, çevrilse de aynı duyguyu verir mi?Sözün özü; iyi ki bu topraklar da doğmuşum.  Ve Yaşar Kemal'i onun dilinden okuyabilmişim.


10.04.2019

Payaz

Bir solukta bitirmek ayrı bir keyif sonrasındaki kısım daha ayrı bir keyif zamanın vatan millet ayağı yapan ağa sistemini çeltikçileri o kadar güzel anlatmış ki orada ezilen halkın problemlerine değinmesi birde şive olarak o yörenin dilini kullanması muhakkak okumanız gerekiyor çünkü akıcılığı hiçbir şekilde kitabı elinizden bıraktırmıyor.


21.08.2018

Tenekeciler

Yaşar Kemal yine gerçekçi ve eleştirel bir dille köyü ve köylüyü, ağaları ve beyleri gözler önüne sermiş. Yalnız kitapta romanın oyun çevirisinede yer verilmiş.

Teneke TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Teneke, Yaşar Kemal

Yorum Gönder