28 Kasım 2021

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler Furuğ Ferruhzad Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,9 TL
Yazarı: Furuğ Ferruhzad
Çevirmen: Furuğ Ferruhzad

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Furuğ Ferruhzad olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler Yazarı Kimdir ?

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler yazarı Furuğ Ferruhzad 'dır. Furuğ Ferruhzad yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Şiiri türündedir.

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler PDF indir oku

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Rüzgar Bizi Götürecek Makbule Aras Eivazi'nin Farsça aslından çevirisiyle, Furuğ'un Tutsak (1952), Duvar (1956), İsyan (1957), Yeniden Doğuş (1963), İnanalım Soğuk Mevsimin Başlangıcına (1974) adlı beş şiir kitabını bir araya getiriyor.

Rüzgarın bizi götürdüğü yerde sadece sesin kalıcı olacağına inandığı için şiir yazan, şiir yazmasa yaşayamayacağına inanan modern İran şiirinin öncülerinden Furuğ Ferruhzad "ağaçların soyundanım ben" diyordu: ben çıplağım, çıplağım, çıplak / sevgi sözleri arasındaki sessizlikler gibi çıplak / ve bütün yaralarım aşktandır / aşktan, aşktan, aşktan...

"Rüzgâr Bizi Götürecek" şiiri aynı zamanda, İranlı ünlü yönetmen Abbas Kiarostami'nin bir filmine adını vermiş ve esin kaynağı olmuştu:

kulak ver / duyuyor musun esişini karanlığın / ben yapayalnız, bu mutluluğu seyrediyorum

Trajik bir trafik kazasıyla dünyadan ayrıldığında henüz otuz iki yaşındaydı. Mücadelesiyle İran toplumuna örnek olmuş, yazdığı şiirle yaşadığı zamanın ötesinde, öncü bir kadın olan Furuğ'un kendi tabiatıyla bütünleşen, sahteliklerden arınmış, devrimci şiirini bugün insani duyarlılıktan ve lirizmden ödün vermeyen bir yaşama uğraşı niteliğiyle okumak mümkün:

tüm güçlerin sonu bağlanmaktır, bağlanmak güneşin aydınlık özüne ve dökülmektir ışığın bilincine.

(Tanıtım Bülteninden)

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

04.11.2020

Düşsel

Öyle nahif ruhlu bir şair ki şiirlerini okurken duygularını, düşüncelerini ve kederini hissedebiliyorsunuz.O çok güzel biri, şiirlerinde yaşadığı sürece hep öyle.


11.07.2020

furuğ

Furuğ modern iran şiirinin önemli bir şairi. Abbas kiyarüstemi filmine bir şiirinin ismini de vermiştir: Rüzgar bizi sürükleyecek. Şiirle ilgileniyorsanız okumalısınız.

Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Dünya Şiiri, Rüzgar Bizi Götürecek-Toplu Şiirler, Furuğ Ferruhzad

Yorum Gönder