29 Kasım 2021

Olalla-Modern Klasikler 146 Robert Luis Stevenson Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 4,55 TL
Yazarı: Robert Luis Stevenson
Çevirmen: Celal Üster

Olalla-Modern Klasikler 146 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Robert Luis Stevenson olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 64 sayfalık Olalla-Modern Klasikler 146 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Olalla-Modern Klasikler 146 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Olalla-Modern Klasikler 146 TIKLA PDF İNDİR !

Olalla-Modern Klasikler 146 Yazarı Kimdir ?

Olalla-Modern Klasikler 146 yazarı Robert Luis Stevenson 'dır. Robert Luis Stevenson yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Olalla-Modern Klasikler 146 PDF indir oku

Olalla-Modern Klasikler 146 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 64 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Olalla-Modern Klasikler 146 TIKLA PDF İNDİR !

Olalla-Modern Klasikler 146 TIKLA PDF İNDİR !

Stevenson'ın İspanya'nın ücra bir köşesinde, dağlarda geçen bu tüyler ürpertici öyküsü çürümekte olan aristokrasi ve trajik aşk temalarının yanı sıra vampirlik anıştırmalarıyla dikkat çeker. İlk kez 1885 Noel'inde The Court and Society Review'da bir hayalet öyküsü olarak yayımlanan Olalla, tıpkı Dr. Jekyll ile Bay Hyde gibi Stevenson'ın düşlerinden çıkmıştır. Yazar düşünde gördüklerini geleneksel bir anlatıya dönüştürürken çektiği zorlukları bir yazısında bizzat anlatır.

Yarımada Savaşı (1808-1814) sırasında İspanyol ordusuyla birlikte savaşırken yaralanan genç bir İskoç subayı hastanede tedavi gördükten sonra hava değişimi için yoksul düşmüş soylu bir ailenin evine pansiyoner olarak yerleştirilir. Orada kendini akla hayale sığmayacak olayların içinde bulacaktır.

Olalla, gotik edebiyatın kimi özelliklerini barındırır: Stevenson'ın yaman fırtınaların tozu dumana kattığı kıraç ve dağlık arazilerdeki viran bir konakta geçen öyküde yarattığı kasvetli atmosfer, soyunun günahlarının kefaretini ödemek için dünyadan elini eteğini çeken olağanüstü güzellikte bir genç kız, lanetlenmiş bir soy, sadizm… Yazıldığı tarihten beri görmezden gelinen bu muazzam öykü, Modern Klasikler Dizisi'nde yerini alıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Olalla-Modern Klasikler 146 TIKLA PDF İNDİR !Olalla-Modern Klasikler 146 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Olalla-Modern Klasikler 146, Robert Luis Stevenson

Yorum Gönder