26 Kasım 2021

Ne Kitapsız Ne Kedisiz Bilge Karasu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,7 TL
Yazarı: Bilge Karasu
Çevirmen: Bilge Karasu

Ne Kitapsız Ne Kedisiz indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Bilge Karasu olan ve Metis Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ne Kitapsız Ne Kedisiz eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ne Kitapsız Ne Kedisiz ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ne Kitapsız Ne Kedisiz TIKLA PDF İNDİR !

Ne Kitapsız Ne Kedisiz Yazarı Kimdir ?

Ne Kitapsız Ne Kedisiz yazarı Bilge Karasu 'dır. Bilge Karasu yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Ne Kitapsız Ne Kedisiz PDF indir oku

Ne Kitapsız Ne Kedisiz indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Metis Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ne Kitapsız Ne Kedisiz TIKLA PDF İNDİR !

Ne Kitapsız Ne Kedisiz TIKLA PDF İNDİR !

"Ona bakıyorum. Susuyor. Önüne bakıyor. Çocukluğundan beri bu oyunu oynar: Gözetlenme oyununu.Önceleri belki bir suçlulluk duygusuydu bu: Kendisine dikilen göz Tanrının, anasının, büyüklerden birinin, sevmediği birinin gözü olur, kınardı o anda yaptığını. Adı konmadan yaşanırdı bu suçluluk. Şimdi ise gerçekten bir oyun: kimi dakikayı, 'bakan, gören varmış gibi yaşamak'... Karasu kendi kendinden birşeyler anlatır, gözetlenme oyunu da o sıra oynanır. Bakan göz o anlatılanı dinlemektedir. Nasıl gözse!... İşte bundan ötürü bakıyorum ona, baktığımı biliyor, susuyor, önüne bakıyor. Ne düşündüğünü bildiğimi biliyor."

(Tanıtım Bülteninden)

Ne Kitapsız Ne Kedisiz TIKLA PDF İNDİR !

22.10.2020

Çok güzel bir kitap

Çok güzel bir kitap.


14.08.2020

Türkçe Kullanımı İnanılmaz İyi

Bilge Karasu'nun okuduğum ikinci kitabı, yazarın Türkçe kullanımına hayran kalıyorsunuz. Mutlaka okunması gereken bir yazar


07.12.2006

Karasu ile ikinci buluşma

Geçen günki okuduğum bir yazıdan ilham alarak uzun bir süre sonra Bilge Karasu'nun "Ne Kitapsız Ne Kedisiz"ini elime aldım. İlk okumanın üzerinden bunca zaman geçtikten sonra hatırımda kalan pek çoğu silikleşmiş kimi izlenimleri ve bazı güzel cümleleri sanki elimle koymuş gibi orada bulmak "ve üzerimde bıraktıkları tesiri tazelemek beni sevindirdi. Doğrusunu söylemek gerekirse kitabı ilk okuyuşumda bazı fikirlerin olgunlaşmış ve soğukkanlı tınısından etkilenmiştim, bazı tespitlerse çok hoşuma gitmişti" onun yazdığı diğer metinleri okuma isteğimi arttıran nedenlerdi bunlar. İlk anda beni çarpan buna benzer hoş bir karşılaşmaydı işte. Ancak sayfalar boyunca yavaş yavaş ilerledikçe bu bu berrak hislerin giderek bulandığını ve kolayca tanımlayamayacağım muğlak ve sıkıntılı bir imgenin zihnimde dolanmaya başladığını hissetmiştim. Kitabı bitirdiğimde ise bunun ne olduğunu gayet iyi bilecek durumdaydım: Bilge Karasu'nun parçalar halinde ele alındığında etkileyici ve ufuk açcı tespitleri, fikirleri genel planda bütün bir ufku dönüştürecek türden bir hareketle işlemiyordu. Başka bir deyişle tespitleri, fikirleri ve ardarda eklenen ifadeleri devinime sokacak güçlü bir soluğun eklikliği hissediliyordu bu metinlerde.<br>

Belki de bu nedenle klasik düşünme kalıplarını yerinden eden heyecan verici bir tespitten sonra aynı hızla devam etmesi gereken bir pasaj bir süre sonra tekrar durumların kavranışını kaydetmeye dönüyordu. Metni akıtıp sürüklemek yerine kutucuklar halinde yan yana ve iç içe ekleyen ve perpektif değiştikçe eldeki kutucukların yetersiz olduğunu gördüğü için yeni kutucuklar için yer açan mafsallı bir yazım tarzı doğmuştu buradan. Üzerine oturduğu düşünme yolu/yordamı ise en bilinen haliyle düşüncenin klasik imgesiydi. Kitabın bende yarattığı izlenimin böylesine ikircikli olmasının nedeni de buydu sanırım: ara ara beliren ufuk açıcı tespitler, ya da apansız ortaya konmuş heyecan verici bir çıkış noktası, klişeleşmiş önyargıları dağıtan bir ifade bu bildik imgenin çerçevesini zorluyordu, ancak metnin devamında düşünce benzer klasik bir düzen etrafında biçimleniyordu. Bu nedenle Bilge Karasu metinleri çoğunlukla bitmemiş izlenimi veren, ya da daha iyimser bir tabirle ucu açık metinlerdi.<br>

Bu ikinci okumada da fikrim genel hatlarıyla değişmiş değil "neredeyse aynı izlenim şimdi artık tazelenmiş bir vaziyette zihnimde duruyor. Ancak buna şimdi eklenen bazı duygudaşlık anları var artık. Onu her şeye karşın sevmemi sağlayan, onun emeğine ve çabasına her zamankinden daha çok değer vermeme neden olan duygudaşlık anları. Şimdilik bunların hangi pasajları okurken hissedilmiş olduğunu söylemeyeceğim, zira bunların özel bir yanı yok "muhtemelen onları söylediğim anda değerlerini yitirecek türden rastlantılar bunlar.

Ne Kitapsız Ne Kedisiz TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Ne Kitapsız Ne Kedisiz, Bilge Karasu

Yorum Gönder