27 Kasım 2021

Lolita Vladimir Nabokov Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 29,9 TL
Yazarı: Vladimir Nabokov
Çevirmen: Fatih Özgüven

Lolita indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vladimir Nabokov olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Lolita eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Lolita ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Lolita TIKLA PDF İNDİR !

Lolita Yazarı Kimdir ?

Lolita yazarı Vladimir Nabokov 'dır. Vladimir Nabokov yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Lolita PDF indir oku

Lolita indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Lolita TIKLA PDF İNDİR !

Lolita TIKLA PDF İNDİR !
"Lolita, hayatımın ışığı, kasıklarımın ateşi. Günahım, ruhum, Lo-Li-Ta; Dilin ucu damaktan dişlere doğru üç basamaklık bir yol alır, Üçüncüsünde gelir dişlere dayanır. Lo-Li-Ta"
Lolita, Sayfa 7

Lolita okuru her zaman sarsacaktır.
Brian Boyd

Lolita'yı okumaya karar verdiğinde, lütfen onun son derece ahlaki bir kitap olduğunu unutma.
Vladimir Nabokov (Edmund Wilson'a Bir Mektubundan)



Sayfa Sayısı: 364

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Lolita TIKLA PDF İNDİR !

17.10.2020

tavsiye

çok akıcı bir metin


16.10.2019

Edebi Bir Metin Olarak Okunmalı 16.10.2019

Lolita'yı günde yirmi otuz sayfa okuyarak yaklaşık on beş günde bitirdim. Sıkıcı olacağı önyargısıyla başladığım kitabın oldukça akıcı ve kolay okunan bir metin olduğunu gördüm. Yazarın ifade ettiği gibi bir sapkının fizyolojik dürtülerine anıştırmalarda bulunması kitabın edebi değerini azaltmıyor. Lolita'ya bir pedofilin sapkınlıkları olarak bakmak doğru değil. Bu kadarı da tabii bayağı bir cinsellik içeriyor dediğim bölümler olsa da bunlar kitabın bütününe bakıldığında küçük bir yer tutuyor. Kitabı roman türünde kurmaca bir metin olarak okumak ve bilhassa imgelere, betimlemelere dikkat etmek gerekiyor. Kanımca kitabın güçlü yönü de bu zaten. İmgelere, betimlemelere başvurarak metni kuru bir anlatıdan edebi metne çeviren yönü çok mühim. Lolita okumaktan pişmanlık duymadığım, sapkınlık içeriyor diye hayıflanmadığım ve edebi yönünden de fevkalâde yararlandığım güzel bir metin.


11.04.2019

Baş yapıt

Nabakov'un dili kullanışının, hikayeyi anlatış biçiminin güzelliğini anlatmak için süslü kelimeler yetersiz kalabilir. Belki şunu söyleyerek kendimi daha iyi ifade edebilirim: Öyle bir hikaye ki; bir bakmışsınız Lolita'nın parçalanmış çocukluğuna, kaybolmuş gençliğine ağlarken, bir yandan da yaptığının korkunç olduğunu bile bile bir pedofile acıyorsunuz. Bence tüm zamanların en çirkin suçlarından birinin, hele ki yazıldığı gibi bir dönemde, bu şekilde tarafsız anlatılması, politikleştirilmemesi, toplum tarafindan kabul edilen normlara göre şekillendirilmeden ve okunma kaygısı gütmeden yazılması Nabokov'un edebi başarısıdır. Bu kitap aslında harcanıp giden iki (belki de çok daha fazla) hayatın hikayesidir. Buradaki suçlular kim? İşte o aslında dünyada kimsenin sormadığı bir soru.

Lolita TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Lolita, Vladimir Nabokov

Yorum Gönder