25 Kasım 2021

Hamamname Murathan Mungan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 17,55 TL
Yazarı: Murathan Mungan
Çevirmen: Murathan Mungan

Hamamname indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Murathan Mungan olan ve Metis Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, 192 sayfalık Hamamname eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Hamamname ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Hamamname TIKLA PDF İNDİR !

Hamamname Yazarı Kimdir ?

Hamamname yazarı Murathan Mungan 'dır. Murathan Mungan yazdığı bu eserle Erdal Öz Ödülleri almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Anlatı türündedir.

Hamamname PDF indir oku

Hamamname indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Metis Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, 192 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Hamamname TIKLA PDF İNDİR !

Hamamname TIKLA PDF İNDİR !

Böyle bir kitap yazma düşüncesi, daha ben Ankara'da yaşarken seksenlerde ortaya çıkmıştı. 1995 yılında 40. yaşım için hazırladığım Murathan '95 kitabımda yer alan "Ufuk Ayarı" bölümündeki "Ölmeden Önce" başlıklı yazımda okurlarımı bu tasarımdan şöyle haberdar etmiştim: "'Hamamname' diye bir kitap yıllardır dönüp duruyor kafamın içinde. Bir gizli tarih romanı. Birkaç, yüzyıl önce bir İstanbul hamamına yerleştikten sonra, çeşitli hamamları gezerek günümüze kadar gelmiş, bir hamam cininin ağzından, İstanbul'un son birkaç, yüzyılını, yalnızca hamamdan görünen yanlarıyla dinlemeyi ve dinletmeyi amaçlıyorum. İstanbul'un hamamlar tarihiyle, gündelik hayat ve bireysel hayatlar arasındakibüyük dolambaçlar, yeraltı tarihleri, külhanlar, su sarnıçları... Osmanlı sanatları ile çağdaş, anlatı teknikleri arasındayeni bir dil arayışı amaçlıyorum."

Oysa Hamamname'yle ilgili ilk notlar bu bilgilendirmeden çok sonra 26 Haziran 2009 yılından başlayarak kâğıdadökülmeye başlamıştı. Sonrası gene yıllar.

Hamamname, ilk şiir kitabım Osmanlıya dair Hikâyat'tan sonra, Osmanlı malzemesine bu çapta bir yoğunluklailk geri dönüşüm sayılabilir.

Bu kitabın harcında başta Reşad Ekrem Koçu olmak üzere, Ebüzziya Tevfik, Ahmet Refik, Enderunlu Vâsıf, Ahmet Rasim,Sermet Muhtar Alus, Semavi Eyice, Hamamcılar kethüdası Derviş Ismail, Enderunlu Fâzıl Bey gibinice yazarın bıraktığı mirasın hakkı vardır.O mirasın nefesiyle yazılmıştır.

Murathan Mungan

(Tanıtım Bülteninden)

Hamamname TIKLA PDF İNDİR !

20.10.2020

Hamam ve yikanma üzer ine

Murathan mungan 'ın en nitelikli kitaplarından ıyi ki yazıyorsun


24.09.2020

Arşivlik bir eser

Hamam ve yıkanma kültürüne meraklı bir okur olarak bu kitap kaçmaz diyorum.


24.09.2020

Mükemmel

Murathan Mungan Turkiye"'nin en iyi yazarlarının başında geliyor. Bu kitabı da çok özel bir kitap

Hamamname TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Anlatı
Etiketler; Edebiyat, Anlatı, Hamamname, Murathan Mungan

Yorum Gönder