24 Kasım 2021

Fatih-Harbiye Peyami Safa Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,7 TL
Yazarı: Peyami Safa
Çevirmen: Peyami Safa

Fatih-Harbiye indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Peyami Safa olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, 128 sayfalık Fatih-Harbiye eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Fatih-Harbiye ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Fatih-Harbiye TIKLA PDF İNDİR !

Fatih-Harbiye Yazarı Kimdir ?

Fatih-Harbiye yazarı Peyami Safa 'dır. Peyami Safa yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Fatih-Harbiye PDF indir oku

Fatih-Harbiye indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, 128 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Fatih-Harbiye TIKLA PDF İNDİR !

Fatih-Harbiye TIKLA PDF İNDİR !

Darülelhan'ın (Konservatuvarın) alaturka kısmında ud eğitimi alan Neriman, mensup olmakla iftihar ettiği Doğu kültürünü çok seven babası Faiz Bey'le on beş yaşından beri Fatih semtinde oturmaktadır. Yine bu semtte ta­nıştığı, babasına çok benzeyen ve Darülelhan'da kemençe eğitimi alan Şinasi ile yedi yıldır nişanlı­dır. Bütün mahalle, tahammül sınırlarını zorlayan bu nişanlılık ilişkisinin evlilikle bitmesini beklemektedir. Ancak Neriman'ın Darülelhan'da tanıştığı Macit, onun içinde yer etmiş Batılı bir hayat yaşama isteğini uyandırır. Neriman, Beyoğlu'nda, Harbiye'de yaşanan ışıltılı hayat tarzına imrenerek yaşadığı muhitten, evlerinden, babasın­dan, Şinasi'den ve hatta doğuyu temsil ettiğini düşündüğü kedisinden bile nefret etmeye başlar. Tramvay yoluyla birbirine bağlanan ama birbiriyle bağdaşması mümkün olmayan iki semt, Fatih ve Harbiye, aynı coğrafyada yaşanan bir kültür ve zihin geriliminin cepheleridir. Türk edebiyatının en üretken kalemi Peyami Safa, televizyon dizilerine de konu olan Fatih-Harbiye romanında toplumumuzun yaşadığı asrîleşme (çağdaşlaşma) sancılarına eşyalar, şahıslar, kurumlar ve mekânlar üzerinden ayna tutmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Fatih-Harbiye TIKLA PDF İNDİR !

07.10.2020

beğeni

kitap çok güzel bir çırpıda bitirmiştim. ama bugün yeğenim için alıyorum.


05.10.2020

Önemli

Dönemin insanlarının içinde bulundukları buhranı ve ikilemi anlamak adına okunmalı.


28.03.2020

herkesin okuması önerilir

Kitap kısacık bir çırpıda okunuyor, işlediği konunun önemi karşısında olay akışının sürükleyici olması hem okuma keyfini hem de kitaptan çıkarım yapmayı bir arada sunuyor. Peyami Safa tüm eserleriyle eşsiz bir edebiyatçı. Doğu-batı karşılaşmasının tesirini hayatında hissetmemişimiz yoktur, herkes kendinden bir şeyler bulacaktır.

Fatih-Harbiye TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Fatih-Harbiye, Peyami Safa

Yorum Gönder