25 Kasım 2021

Engereğin Gözü Zülfü Livaneli Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,25 TL
Yazarı: Zülfü Livaneli
Çevirmen: Zülfü Livaneli

Engereğin Gözü indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Zülfü Livaneli olan ve Doğan Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Engereğin Gözü eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Engereğin Gözü ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Engereğin Gözü TIKLA PDF İNDİR !

Engereğin Gözü Yazarı Kimdir ?

Engereğin Gözü yazarı Zülfü Livaneli 'dır. Zülfü Livaneli yazdığı bu eserle Yunus Nadi Ödülleri almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Engereğin Gözü PDF indir oku

Engereğin Gözü indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Doğan Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Engereğin Gözü TIKLA PDF İNDİR !

Engereğin Gözü TIKLA PDF İNDİR !

Hiç bu kadar güzel bir kitap okumadım.


-Elia Kazan Balkan Edebiyat Ödülü/1997-



Yıllardır Topkapı Sarayı'ndaki hücresinde kapalı tutulan Şehzade, hiç beklemediği bir anda tahta çıkarılır, böylece iktidarın tek sahibi olur.
Haremağası Süleyman ise Habeşistan'dan koparılıp hadım edilerek saraya getirildiğinden beri onun en sadık kulu ve -iktidarsızlığına rağmen- Harem'in tek hâkimidir. Valide Sultan'ın iktidar hesaplarıyla oğlunu yeniden hapsettirmesi, ilişkileri iyice içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır.



Engereğin Gözü, Haremağası ile Padişah arasındaki köle-efendi ilişkisi aracılığıyla, "bakışıyla her canlıyı kımıltısız hale getiren bir engereğin bile gözünü kamaştıran" iktidarın büyüleyiciliği üzerine alegorik bir roman. Bir yanıyla da bir "dil şöleni"; Zülfü Livaneli, Evliya Çelebi'nin, Naimâ'nın ve Türkçenin büyük dil ustalarının izini sürüyor.


(Tanıtım Bülteninden)

Engereğin Gözü TIKLA PDF İNDİR !

23.11.2020

Bir Zülfü Livaneli klasiği

çok iyi bir kitap, kesinlikle tavsiye ediyorum.


28.10.2020

Engereği Gözü

Tarihi bir olaydan esinlenerek yazılmış. Şaşıracaksınız


20.09.2020

tarihin roman tadı

isimler verilmese de hangi padişahlardan bahsedildiği son derece açık. harut ile marut un hikayesi de çok hoş olmuş.tarihi romanların sıkıcılığı kesinlikle yok.keyifle okudum,livaneli her zaman güzel işler çıkartan bir yazar.

Engereğin Gözü TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Engereğin Gözü, Zülfü Livaneli

Yorum Gönder