26 Kasım 2021

Beyaz Kale Orhan Pamuk Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,0 TL
Yazarı: Orhan Pamuk
Çevirmen: Orhan Pamuk

Beyaz Kale indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Orhan Pamuk olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Beyaz Kale eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Beyaz Kale ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Beyaz Kale TIKLA PDF İNDİR !

Beyaz Kale Yazarı Kimdir ?

Beyaz Kale yazarı Orhan Pamuk 'dır. Orhan Pamuk yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Beyaz Kale PDF indir oku

Beyaz Kale indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Beyaz Kale TIKLA PDF İNDİR !

Beyaz Kale TIKLA PDF İNDİR !

Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk'un Beyaz Kale adlı eseri kanuni devrinde geçen 1985 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlanan tarihî bir romandır. Beyaz Kale,17. yüzyılda istanbul'da geçmektedir.


Hikayede Türkler tarafından esir edilen astronomi, matematik ve tıp konusunda engin bilgilere sahip olan romanın ana karakteri Venedikli; ülkesinde çok iyi eğitim almış, neredeyse bilimin her alanında bilgisi ve eserleri olan, kendini beğenmiş bir karakterdir. Romanın diğer karakteri Hoca; iyi bir eğitim almıştır, parlak zekalıdır, hırslıdır ve okumayı sever. Padişah; avlanmayı seven ve gözlemciliği ön plana çıkan bir karakterdir. Paşa ise sinsidir ve son derece hırslıdır. Manipülatif bir karakterdir.


Kitapta yer alan ana temalar çok çeşitlidir. Bu temalardan biri efendi ve köle ilişkisidir. Bilginin gücü, kitapta kullanılan temalardan bir diğeridir. Osmanlı'nın modernleşmesi ve Batı ülkeleriyle rekabeti romanın ana temalarından birini oluşturur.


Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Beyaz Kale TIKLA PDF İNDİR !

06.11.2020

Okunabilir, güzel.

Yine büyülü gerçekçilik, post-modernizm ile bezenmiş güzel bir Orhan Pamuk.


04.06.2020

Şaheser

Orhan Pamuk - Beyaz Kale 17. yy'da Osmanlı döneminde geçen bu roman, yazarlar tarafından yaygın bir şekilde ele alınan meselelere odaklanıyor: Doğu-Batı zıtlığı, kültürel kimlik ve kültürel farklılıkların sorgulanması. Orhan Pamuk, kitabın sonsözünde "Doğu-Batı ayrımını" kitabına merkez almadığını söylese de hikayenin hayatta kalmasını sağlayan sebeplerden biri olduğunu ifade ediyor. 2006 yılında Nobel Edebiyat ödülü kazanan Pamuk, bu postmodern başyapıtında insanın benliği, insanın neden "kendisi" olduğu, insanın iç dünyasını ve dış dünya ile olan ayrılmaz bağını srguluyor, okuru da aynı şekilde sorgulamaya davet ediyor.


04.06.2020

Postmodern şaheser

Orhan Pamuk - Beyaz Kale 17. yy'da Osmanlı döneminde geçen bu roman, yazarlar tarafından yaygın bir şekilde ele alınan meselelere odaklanıyor: Doğu-Batı zıtlığı, kültürel kimlik ve kültürel farklılıkların sorgulanması. Orhan Pamuk, kitabın sonsözünde "Doğu-Batı ayrımını" kitabına merkez almadığını söylese de hikayenin hayatta kalmasını sağlayan sebeplerden biri olduğunu ifade ediyor. 2006 yılında Nobel Edebiyat ödülü kazanan Pamuk, bu postmodern başyapıtında insanın benliği, insanın neden "kendisi" olduğu, insanın iç dünyasını ve dış dünya ile olan ayrılmaz bağını srguluyor, okuru da aynı şekilde sorgulamaya davet ediyor. Yazarın bu kısa romanı yazarken gerek tarihi çalışmalarından gerek edebiyat birikiminden yardım aldığını görüyoruz. Sonsöz de E.T.A. Hoffmann ve Robert Louis Stevenson'ın popüler eseri Dr. Jekyll ve Bay Hyde'dan bahsetmesi ayrıca hoşuma gitti. İçeriğe gelirsek, kitabın ilk birkaç bölümünde bu ilginç hikayenin beni nereye götüreceğini tahmin etmiştim fakat kitabın sonunda beni bu kadar etkileyeceğini tahmin etmemiştim. Günümüzde kesinlikle okunması gereken romanlardan biri.

Beyaz Kale TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Beyaz Kale, Orhan Pamuk

Yorum Gönder