12 Temmuz 2023

Dede Korkut Hikayeler Dede Korkut Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,04 TL
Yazarı: Dede Korkut
Çevirmen: Dede Korkut

Dede Korkut Hikayeler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Dede Korkut olan ve Nilüfer Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Dede Korkut Hikayeler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Dede Korkut Hikayeler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Dede Korkut Hikayeler TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut Hikayeler Yazarı Kimdir ?

Dede Korkut Hikayeler yazarı Dede Korkut 'dır. Dede Korkut yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Dede Korkut Hikayeler PDF indir oku

Dede Korkut Hikayeler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Nilüfer Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Dede Korkut Hikayeler TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut Hikayeler TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut destanların ilk anlatıcısıdır. Hikâyelerinde veli bir kişi olarak ortaya çıkar. Oğuzlar önemli meseleleri ona danışırlar. Keramet sahibi olduğuna inanılır. Gelecekten haberler verdiği söylenir. Ozan ve kamdır. Oğuzname'de, Dede Korkut'un 295 yıl yaşadığı ve İslam dini peygamberi Muhammed'e elçi olarak gönderildiği anlatılmaktadır.

Oğuz Han'a vezirlik yapmış olduğu da bilinir. Kopuz çalıp, hikmetli sözler söyler. Kopuzuna da kendine duyulduğu gibi saygı duyulur. Bazı rivayetlerde ise İshak peygamberin soyundan olduğu söylenir. 9 ila 11. yüzyıllarda Türkistan'ın Aral Gölü bölgesinde Seyhun nehrinin Aral Gölü'ne döküldüğü yerde doğduğu, Ürgeç Dede adında bir oğlu olduğu ve bu bölgelerde hüküm süren Türk hakanlarına danışmanlık yaptığı destanlarından anlaşılmaktadır. 570-632 yılları arasında (Muhammed zamanında) yaşadığı da rivayet edilir. Dede Korkut Kitabı'nda bir hikâye bittikten sonra çıkar bir destan söyler ve dua eder. Dede Korkut'un mezarının Bayburt Masat Köyünde olduğuna dair rivayetler vardır. Her yıl Bayburt'ta "Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni" düzenlenmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Dede Korkut Hikayeler TIKLA PDF İNDİR !Dede Korkut Hikayeler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Dede Korkut Hikayeler, Dede Korkut

Yorum Gönder