18 Haziran 2023

Ziver ve Divanı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 68,25 TL
Yazarı:
Çevirmen:

Ziver ve Divanı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı olan ve DBY Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ziver ve Divanı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ziver ve Divanı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ziver ve Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Ziver ve Divanı Yazarı Kimdir ?

Ziver ve Divanı yazarı 'dır. yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Ziver ve Divanı PDF indir oku

Ziver ve Divanı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. DBY Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ziver ve Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Ziver ve Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Türk kültür tarihinin en uzun devresini oluşturan Osmanlı Devleti döneminden günümüze pek çok kültür ürünü eser kalmıştır. Bunlar içerisinde, üç kıtaya hükmeden imparatorluk insanının duygu ve düşünce dünyasını yansıtan şiirler ve bu şiirlerin toplandığı divanlar önemli bir yer tutmaktadır. Divan edebiyatı sahasında yapılan çalışmalar daha çok bu divanların yayımlanması ve farklı yönlerden incelenmesi, biyografi, edebiyat tarihi ve esere dönük çalışmalar şeklinde bir çizgi göstermektedir. Bu kitap, henüz üzerine akademik bir çalışma yapılmayan İstanbullu İbrahim Zîver'e ve onunDivan'ına dairdir. Sebk-i Hindî şairleri arasında değerlendirilebilecek olan Zîver, 18. yüzyılın başında doğmuştur. Anadolu kaleminde memurluk ve vefatına yakın kadılık yapan şair, 1761'de hayatını kaybetmiştir. Bu çalışmada Zîver'in hayatı, edebî şahsiyeti, üslubu ve dili incelenmiştir. Şairin şiirleri nazım şekilleri, vezin ve kafiye-redif bakımından değerlendirilmiştir. Üç nüshadan hareketle tenkitli metni ortaya konanDivan'ın kelimeler dizini çalışmanın sonuna eklenmiştir.

Tam bir Türk edebiyat tarihi ancak kütüphanelerin raflarında bizi bekleyen eserlerin gün ışığına çıkarılıp ilmî yayımının yapılmasıyla yazılabilecektir. Amacımız Türk edebiyat tarihine katkı sunmaktır. Bu amaçla hazırladığımız kitabın divan edebiyatına bir ziver olması ve ehlince istifade edilmesi dileğimizdir.

(Tanıtım Bülteninden)

Ziver ve Divanı TIKLA PDF İNDİR !Ziver ve Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Ziver ve Divanı,

Yorum Gönder