9 Haziran 2023

Travnik Günlüğü İvo Andriç Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 38,35 TL
Yazarı: İvo Andriç
Çevirmen: Tahir Alangu

Travnik Günlüğü indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı İvo Andriç olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Travnik Günlüğü eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Travnik Günlüğü ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Travnik Günlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Travnik Günlüğü Yazarı Kimdir ?

Travnik Günlüğü yazarı İvo Andriç 'dır. İvo Andriç yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Günlük Anı türündedir.

Travnik Günlüğü PDF indir oku

Travnik Günlüğü indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Travnik Günlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Travnik Günlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Travnik Günlüğü, Drina Köprüsü'nün de yazarı, Nobel Edebiyat ödüllü İvo Andriç'in Balkanlar'daki çarpıcı toplumsal değişimi Bosna'nın aynasından yansıtan başyapıtlarından biri.



Travnik Günlüğü'nde Andriç, 1807-1814 arası yedi yıllık dönemde Osmanlı'nın Bosna eyaletinin başkenti Travnik'te vezir konağı ile Fransa ve Avusturya konsoloslukları arasında kümelenen olayları, Sırbistan ayaklanmaları ve Napoléon seferlerinin dağlar arasına sıkışmış bu küçük kasabaya getirdiği yankıları anlatır. Sırp, Hırvat Arnavut, Levanten, Yahudi, Fransız ve Avusturyalı kimliklerin birbirine geçiştiği bu bölgenin zengin deneyimine insancıl bir dikkat ve itinayla eğilen Travnik Günlüğü, Osmanlı idaresi altındaki Balkanların benzersiz bir panoramasıdır. Andriç, Travnik Günlüğü'nde çağımız insanına ancak gölgeler halinde akseden tarihsel hakikatleri bulup çıkartırken sadece büyük romancıların başarabileceği bir insanlık gerçekliğini sunuyor.



"İvo Andriç, Yugoslavya'nın en büyük yazarlarından biriydi. Toplumunun ilginç ve karmaşık tarihi, Andriç'in yaratıcı zihninin başlıca besin kaynağı olmuştur."


-Murat Belge-


(Tanıtım Bülteninden)

Travnik Günlüğü TIKLA PDF İNDİR !

26.06.2020

Inceleme

Muhtesembir bosna hikayesi

Travnik Günlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Dünya Günlük Anı, Travnik Günlüğü, İvo Andriç

Yorum Gönder