25 Nisan 2023

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri Mücahit Küçüksarı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,0 TL
Yazarı: Mücahit Küçüksarı
Çevirmen: Mücahit Küçüksarı

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mücahit Küçüksarı olan ve Çizgi Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri TIKLA PDF İNDİR !

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri Yazarı Kimdir ?

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri yazarı Mücahit Küçüksarı 'dır. Mücahit Küçüksarı yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri PDF indir oku

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Çizgi Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri TIKLA PDF İNDİR !

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri TIKLA PDF İNDİR !

Arap şiiri alanında yapılan ilmî çalışmalarda özellikle Câhiliye, Emevî, Abbâsî dönemleri ve bu dönemlerde yetişen meşhur şairler, araştırmacıların ilgisini daha çok çekmiş, Osmanlı dönemi Arap şiiri ise üzerinde fazla durulmayan, bununla birlikte Arap dünyasında yapılan kimi çalışmalarda olumsuz eleştirilerin en sık yöneltildiği alan olmuştur. Öyle ki bu çalışmalarda Osmanlı dönemi, Arap şiiri açısından "çöküş dönemi" olarak dahi isimlendirilmiştir. Ancak dönemin şairleri hakkında bilgi veren biyografik eserler ve halen büyük bir kısmı yazma nüshalar halinde dünyanın dört bir köşesindeki kütüphanelerde bekleyen şiir divanları dikkate alındığında, eleştirilerin büyük oranda haksız olduğu ve genelde siyasi gerekçelere dayandığı görülmektedir. Hal böyleyken bu dönemle ilgili objektif ve tarafsız yargılara ulaşabilmek adına, ilmî çalışmaların yapılması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenlerden ötürü elinizdeki çalışmada, XI/XVII. yüzyıl Osmanlısında Şam'da yaşayan ve özellikle gazel şiirleri ile meşhur olan İbrâhîm es-Sefercelânî ve şiir divanı ele alınmıştır. Şiirleri klasik ve modern edebî tenkît eserlerinde yer alan esaslar çerçevesinde incelenerek, Osmanlı dönemi Arap şiirinin genel durumu hakkında ipuçlarına ulaşmaya gayret edilmiştir.

(Tanıtım Bülteninden)

İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri TIKLA PDF İNDİR !İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, İbrahim Es-Sefercelani ve Şiirleri, Mücahit Küçüksarı

Yorum Gönder