4 Mart 2023

Bu Dünya Herkese Güzel Oktay Rifat Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,43 TL
Yazarı: Oktay Rifat
Çevirmen: Murat Yalçın

Bu Dünya Herkese Güzel indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Oktay Rifat olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bu Dünya Herkese Güzel eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bu Dünya Herkese Güzel ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bu Dünya Herkese Güzel TIKLA PDF İNDİR !

Bu Dünya Herkese Güzel Yazarı Kimdir ?

Bu Dünya Herkese Güzel yazarı Oktay Rifat 'dır. Oktay Rifat yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Şiiri türündedir.

Bu Dünya Herkese Güzel PDF indir oku

Bu Dünya Herkese Güzel indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bu Dünya Herkese Güzel TIKLA PDF İNDİR !

Bu Dünya Herkese Güzel TIKLA PDF İNDİR !
Oktay Rifat'ın kitaplarında olmayan şiirleri Bu Dünya Herkese Güzel (Dışarıda Kalan Şiirler) başlıklı bir kitapta toplandı.

Daha önce Edip Cansever ve Turgut Uyar'ın kitaplarına girmemiş şiirlerini derleyip hazırlayan Mehmet Can Doğan bu kez Oktay Rifat'ın dergilerdeki izini sürdü. 1933-86 yılları arasında çeşitli yayınlarda yer almış ancak şairin hiçbir kitabına almadığı 75 şiiri günümüz okuruyla ilk kez buluşturan bir kitap Bu Dünya Herkese Güzel. Şairin vasiyetine uyularak, Toplu Şiirleri'ne hiçbir zaman eklenmemesi kaydıyla yapılmış bir yayın bu aynı zamanda.

Mehmet Can Doğan önsözünde şöyle diyor: "Kitap okunduğunda bazı şiirlerin altındaki 'ciddi değişiklikler yapıldığı için karşılaştırma imkânı sağlamak üzere şiire bu kitapta yer açtık' notu dikkati çekecektir. Oktay Rifat'ın şiirine düşkün olanları, bir şiirin oluşumunu merak edenleri, 'genetik eleştiri' için malzeme arayanları gözeterek bu şiirleri kitaba almaktan çekinmedim. Şiirlerin yayımlandıkları yerlerdeki özgün yazım, bu kitaba alırken korundu. Günümüz yazımına göre kimi zaman tuhaf görünse de bu yazım, hem tarihsel bir değer taşıdığı hem de söyleyiş özelliği içerdiği için bu tercihte bulundum. Modern Türk şiirinin önde gelen şairlerinden Oktay Rifat'ın kitaplarının dışında kalan veya yeniden yazılarak farklı bir şiir olarak görünen metinlerini bir araya getirirken bir şairin 'bütün' olarak okunmasına katkıda bulunacağımı düşündüğüm için yaptığım işten hoşnudum."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 116

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Bu Dünya Herkese Güzel TIKLA PDF İNDİR !Bu Dünya Herkese Güzel TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Türk Şiiri, Bu Dünya Herkese Güzel, Oktay Rifat

Yorum Gönder