18 Ocak 2023

Semud'un Torunları Caner Çaylak Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,0 TL
Yazarı: Caner Çaylak
Çevirmen: Caner Çaylak

Semud'un Torunları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Caner Çaylak olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Semud'un Torunları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Semud'un Torunları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Semud'un Torunları TIKLA PDF İNDİR !

Semud'un Torunları Yazarı Kimdir ?

Semud'un Torunları yazarı Caner Çaylak 'dır. Caner Çaylak yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Semud'un Torunları PDF indir oku

Semud'un Torunları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Semud'un Torunları TIKLA PDF İNDİR !

Semud'un Torunları TIKLA PDF İNDİR !

"Sapsarı uçsuzluğa, güneş ile çölün birleştiği yere bakıyordu.Gördüğü rüyayı, burada gördüklerini ve görebileceklerini düşünüyordu. Nankörlüğün daha nelere sebep olabileceğini düşünüyordu. Semud kavminden bugüne hiçbir şeyin değişmediğini tüyleri ürpererek anlamıştı. Allah'ın mucizesiyle kayanın içinden çıkan ve herkese yetecek kadar süt verebilen bir deveyi öldüren bir toprağın çocukları, bu devlete kim bilir daha neler yapacaktı. Bu demiryolunun kaderi o dişi devenin kaderiyle ortak yazılmıştı sanki. Semud kavminin kayalardan oyduğu evler hâlâ muhkem dururken binlerce Türk'ün naaşıyla beraber Hicaz Demiryolu'nu da yutmuştu bu nankör topraklar. Semud kavmi galiba hiç helak olmamıştı."

Yazar yeni bir hikâye üslubu sunmuş edebiyat dünyasına. Başka hikâyelerde az kullanılan teşbih sanatını bolca kullanmış. Tabiattaki her unsura, her davranışa, her noktaya bir insani vasıf eklemiş. Benzetmeleri güzel, hatta müthiş. Teşbih ustası âdeta. Sadece teşbih de değil. Kişinin ruh halini, kafasından geçenleri, kendi kendine olan konuşmalarını da aynı ustalık içinde dillendirmiş. Hikâyelerinden birisi "Semud'un Torunları". Arabistan çöllerinde Osmanlı askerlerinin Peygamber sevgisi hürmetine, Peygamber aşkına çektiği çile ve Arap kabilelerinin birkaç altın uğruna kendi dindaş, hami ve kurtarıcılarını nasıl arkadan hançerlediklerinin acıklı hikâyesi. Osmanlı zabitlerinin çöl ateşinde maddi ve mecazi anlamda nasıl yandıklarının hikâyesi. Bu gerçek, başka hikâyelerde de konu edilmişti. Ancak bu bambaşka bir anlatım. Diğerleri ile kıyaslayınca da en iyilerinden biri, belki de ilki bence. "Sinsice fısıldaşan, türlü ihanetler tasarlayan çölün, zehirli ışıklarını saçan güneşin, ağlamaklı sabahların, alçak ve düzenbaz kumun, fütursuz akreplerin, sarhoş yılanların, kahkaha atarak Türk zabitlerinin üstüne düşen bombaların" hikâyesi bu.

(Tanıtım Bülteninden)

Semud'un Torunları TIKLA PDF İNDİR !

16.01.2020

kelimelerin gücü

Günümüz kitaplarında bulamayacağınız bir edebi kuvvetle karşı karşıyasınız. Kaçırmayın derim. Öykü okumak insanı bu kadar mı etkiler?


16.01.2020

başımıza gelenler

Kitaptaki her öykü birbirinden güzel ve günümüz öykülerinden çok farklı bir seviyede. Fakat özellikle "Başımıza Gelenler"i  özellikle öneriyorum. Sarıkamış Harekatını, Nargin Adası'ndaki esareti ve NATO uğruna feda edilen Erzurum sazlıklarının hikayesi ancak bu kadar güzel ve ustalıkla harmanlanabilirdi. En kısa zamanda senaryoya uyarlanıp filmi veya dizisi çekilmelidir.


16.01.2020

yeni bir üslup

Çoraklaşan edebiyat dünyasına yeni ve başarılı bir üslup kazandırmaya aday bir kitap. Öykülerdeki kurgu ve ruh halini okura aktarabilme becerisi üst düzeyde. Her bir öykünün ince işçilik eseri olduğunu da belirtmek zorundayım.

Semud'un Torunları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Semud'un Torunları, Caner Çaylak

Yorum Gönder