23 Ocak 2023

Küçük Kızlara Mektuplar Lewis Carroll Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,0 TL
Yazarı: Lewis Carroll
Çevirmen: Lewis Carroll

Küçük Kızlara Mektuplar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Lewis Carroll olan ve Birey Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, 176 sayfalık Küçük Kızlara Mektuplar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Küçük Kızlara Mektuplar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Küçük Kızlara Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Küçük Kızlara Mektuplar Yazarı Kimdir ?

Küçük Kızlara Mektuplar yazarı Lewis Carroll 'dır. Lewis Carroll yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Mektup türündedir.

Küçük Kızlara Mektuplar PDF indir oku

Küçük Kızlara Mektuplar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Birey Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, 176 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Küçük Kızlara Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Küçük Kızlara Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Masal ustası Lewis Carroll'dur. Nadiren mektuplar yazar, yani kendini ağırdan satar. Charles L. Dodgson mektupları yazar ve çoğunlukla çocuklara bu masal dahisi ve çocukların sevgilisi hakkında bilgiler sızdırır. Dodgson'un dili Lewis Carroll'un diline nazaran biraz daha soğuk ve serttir. Çocuklara bazen örtük bir dille 'fırça çeker'. Akademisyen kimliğinden olsa gerek, kızgınlığını, dil oyunlarına yansıtarak, bu iç huzursuzluğun acısını çocuklardan çıkartır. Yaşlandığı dönemlerde Carroll'un metinlerinde gördüğümüz sürekli çocukluğa geri gidişler/dönüşler de bu açıdan hep 'Harikalar Diyarına' 'Düşler Ülkesine' dönüş olarak algılanmalı, Reichert'ın da dediği gibi Carroll'un durmadan çocukluğunda beni yitirdiği yeri araması olarak değerlendirilmelidir.
Lewis Carroll keskin zekası ve hayal gücüyle dünyadaki her şeyi sorgulayan, işlerlikteki mantığı ile de her şeyi ters çeviren, gerçekçi ve ayrıntılı anlatım gücüyle nesnelerle, kavramlarla aynileşip onların perspektifinden bir şeyler anlatmayı seven biridir. Dünyadaki hangi nesneyi, hangi eşyayı, hangi kavramı, hangi denklemi, rengi, oyunu, bulmacayı sorsanız bunlar Carroll'un kendi hafızasında ve hayal gücünde apayrı anlamlar bulurlar ve anlatıldığında da kendi anlamından çok farklı, çok renkli, çok garip bir hâl alırlar. Kendine uyumu gerçekleştirme yolunda olan Lewis Carroll'un nesne ve kavramlara uyum becerisi de dikkate değerdir. Kafka'nın Prag meydanlarında oyuncak bebeğini yitirmiş bir çocuğa, hiç yılmadan haftalarca bu yitik oyuncak bebek perspektifinden ve dilinden mektuplar göndermesi gibi, Lewis Carroll da rahatlıkla istediği her nesnenin, her kavramın rengine bürünüp, onların gözüyle dünyaya bakar ve renkli, zenginleştirilmiş metinler üretir.

(Tanıtım Bülteninden)

Küçük Kızlara Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !Küçük Kızlara Mektuplar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Mektup
Etiketler; Edebiyat, Dünya Mektup, Küçük Kızlara Mektuplar, Lewis Carroll

Yorum Gönder