15 Ocak 2023

Hasbihal Ayşe Bayram Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,0 TL
Yazarı: Ayşe Bayram
Çevirmen: Ayşe Bayram

Hasbihal indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ayşe Bayram olan ve Kırk Kandil Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Hasbihal eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Hasbihal ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Hasbihal TIKLA PDF İNDİR !

Hasbihal Yazarı Kimdir ?

Hasbihal yazarı Ayşe Bayram 'dır. Ayşe Bayram yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Hasbihal PDF indir oku

Hasbihal indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kırk Kandil Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Hasbihal TIKLA PDF İNDİR !

Hasbihal TIKLA PDF İNDİR !

Bu hayat insanoğluna bahşedilen en büyük nimettir. Hayatı güzel ve temiz yaşamak bizim üzerimize bir borçtur. Çünkü bu hayat bize emanet verilmiş, bunun dönüşü ve hesabı var. Doğruluğu, iyiliği, güzelliği kendimizde yaşatmak, zamanı geldiğinde şu bedeni Hakk'a tertemiz döndürebilmek insanın en büyük sorumluluğudur.

İslâm'ın doğru anlaşılması hayatı güzelleştirir. Çelişkilerden, bid'atten uzak, dinin esaslarına uyarak teslimiyet göstermek; yalandan, kibirden, şöhretten uzak, her şeyin karşılığını Allah'tan beklemek İslâm'ı yaşamanın en olgun hâlidir. İnsan güzel huylu olduğu; edeb ve ahlâkı üzerinde yaşattığı zaman İslâm'ı anlar. Allah (cc) ve Rasûlüne îmân eden kişi edebi de bilir, ahlâkı da. Rasûlullah: "İslâm güzel ahlâktır" buyurmuştur. Bir insanda edeb ve ahlâk yok ise, sahip olduğu ilim de bir işe yaramaz. İnsanın ilmi; hakkı bâtıldan, doğruyu yanlıştan ayıracak olgunlukta olmalı.

Hırs, bencillik, öfke, cimrilik, hasetlik ve kibir, insanı felakete sürükler. Eğer bu huyların birazı insanda varsa, bunları yenmeden kurtuluşa eremez. Yaptığı ibâdetler gerçekçi olmaz. Bu huyları terk eden insan, kâmil bir insan olur ve ebedî saadete erişir. İşte o zaman İslâmiyet'i anlar. Rabbânî düşünceyi idrak eder ve yaptığı ibâdetten zevk alır.

(Tanıtım Bülteninden)

Hasbihal TIKLA PDF İNDİR !Hasbihal TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Hasbihal, Ayşe Bayram

Yorum Gönder