26 Kasım 2022

Dağlarca İçin 94 Cümle Haydar Ergülen Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 10,5 TL
Yazarı: Haydar Ergülen
Çevirmen: Ayşegül Çakan

Dağlarca İçin 94 Cümle indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Haydar Ergülen olan ve Tekin Yayınevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Dağlarca İçin 94 Cümle eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Dağlarca İçin 94 Cümle ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Dağlarca İçin 94 Cümle TIKLA PDF İNDİR !

Dağlarca İçin 94 Cümle Yazarı Kimdir ?

Dağlarca İçin 94 Cümle yazarı Haydar Ergülen 'dır. Haydar Ergülen yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Dağlarca İçin 94 Cümle PDF indir oku

Dağlarca İçin 94 Cümle indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Tekin Yayınevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Dağlarca İçin 94 Cümle TIKLA PDF İNDİR !

Dağlarca İçin 94 Cümle TIKLA PDF İNDİR !
Şair arkadaşım Ömer Erdem'in, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın 100. yaşını 100 şairle Dağlarca'ya giderek kutlamak gibi bir rüyası vardı. 100'e 6 kala Dağlarca sonsuzluğa göçtü. Çocukluğumda, belki de 50'li 60'lı yaşlardaki herkesin çocukluğunda, ilk okunan şair ya da şairlerden biriydi Dağlarca. Okul edebiyat kitaplarındaki "Sivaslı Karınca", "Kızılırmak Kıyılarında" ve "Mustafa Kemal'in Kağnısı" şiirlerini ezbere bilenlerimiz de vardı unutmayanlar da. Ben de unutmayanlardanım. Daha bu şiirler taptaze dururken belleğimde, "Ağır Hasta" şiiriyle karşılaştım ve büyülendim. Bir daha da iyileşemedim!

Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi şiirin zirvesinde yaşamış, tek başına şiir ülkesi olmuş bir şairi anmak, nefesini bulunduğumuz ana taşımak ancak şiirsel anlatımlarla mümkün olabilir, bu büyük şairin hatırası böyle yazılarla günümüze taşınabilirdi. Bu eylem, Haydar Ergülen'in "tepeden tırnağa şiirdir" diyerek seslendiği Dağlarca'yı, Dağlarca şiirini ele aldığı Dağlarca İçin 94 Cümle'deki şairane yazılarda ifadesini buluyor. Dağlarca için hazırlanan çalışmaların yer alacağı bir dizi kitabın ilki olan bu edebî bakış, yapıtlarıyla her daim genç ve yeni kalacak olan Fazıl Hüsnü Dağlarca şiirine yeni anlamlar kazandırıyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Tekin Yayınevi Dağlarca İçin 94 Cümle TIKLA PDF İNDİR !Dağlarca İçin 94 Cümle TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Dağlarca İçin 94 Cümle, Haydar Ergülen

Yorum Gönder