1 Şubat 2022

Nil' de Ölüm Agatha Christie Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,8 TL
Yazarı: Agatha Christie
Çevirmen: Çiğdem Öztekin

Nil' de Ölüm indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Agatha Christie olan ve Altın Kitaplar yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Nil' de Ölüm eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Nil' de Ölüm ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Nil' de Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Nil' de Ölüm Yazarı Kimdir ?

Nil' de Ölüm yazarı Agatha Christie 'dır. Agatha Christie yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Polisiye türündedir.

Nil' de Ölüm PDF indir oku

Nil' de Ölüm indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Altın Kitaplar yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Nil' de Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Nil' de Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Linnet Doyle genç, güzel ve zengin bir kadındır. Dünyada her şeye sahiptir... Hatta en yakın arkadaşının sevdiği adama bile. Linnet ve yeni kocası, Nil Nehri'nde çıktıkları bir tekne gezisinde ünlü dedektif Hercule Poirot ile tanışırlar. Huzur dolu ve keyifli bir gezi olmasına rağmen Poirot'nun isim veremediği, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğuna dair içinde bir sıkıntı vardır...

(Tanıtım Bülteninden)

Nil' de Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

08.04.2019

Mukem.el bir kitap

Tek kelimeyle


10.07.2006

Nil'de Christie Okumanın Zevki

Death on the Nile (Nil'de Ölüm) ilk olarak 1937'de basılmış, oldukça fazla ilgi görmüş, (benim bildiğim kadarıyla) iki kez filmi çekilmiş ve yazarının elinden çıkmış diğer romanlara oranla uzun sayılabilecek (romanın orijinalini Berkley Books baskısıyla okudum ve kitap 420 sayfa) bir Agatha Christie romanı. Romanın baş kişisi olan Linnet, sosyetenin ünlü, çok güzel, çok zengin ve aynı zamanda çok genç (henüz yirmi yaşında) bir üyesi. Yakın arkadaşı Jackie'nin delice aşık olduğu nişanlısı Simon Doyle'u elinden alıyor ve onunla evleniyor. Balayı için Mısır'a giden çifti Jackie, bir gölge gibi takip ediyor. Nil üzerinde çıkılan yolculuk sırasında diğer yolcular da son derece ilginç bir kördüğümün farklı parçalarını oluşturmaya başlıyor. Romanın ilk çeyreğinden sonra Agatha Christie'nin ünlü dedektifi olan Hercule Poirot, genç Linnet'in ölümü, kalabalık bir şüpheli listesi ve iyice giriftleşmiş ilişkilerle karşı karşıya kalıyor. Ve bence ilk çeyrekte okur, acaba Linnet ne zaman ve nasıl ölecek diye beklerken, geriye kalan kısımda da Poirot bu gizemi (veya gizemleri mi demeliyim?) nasıl çözecek diye heyecanla okumaya devam ediyor.

<br><br>

Hikaye oldukça sürükleyici. Sanıyorum en son yaklaşık 15 yıl önce okumuştum Agatha Christie'yi. Aradan geçen bunca zamana ve değişen / gelişen okuma zevklerine rağmen Christie'nin elinden çıkan bir romanın ne kadar sürükleyici, meraklı ve keyifli olabileceğine dair fikirlerim hiç değişmedi diyebilirim. Ayrıca romanı okurken Agatha Christie'nin bir arkeolog olan ikinci eşi ile yaptığı Orta Doğu yolculuklarının bu romana katkısı ne derecede olmuştur diye merak etmeden ve ister istemez Christie'yi zihnimde bu Nil yolculuğuna çıkarmadan yapamadım. Bu da romanı okurken ayrı bir keyif oldu doğrusu.

<br><br>

Kitabın İngilizcesini okumuş olduğum için tercüme konusunda bir fikir veremiyorum, ama Ideefixe'te yazılmış yorumlarda çeviriye dair kötü bir not görmedim. Yalnızca kitabın orijinali ile çevirisi arasındaki sayfa sayısı farkı nedeniyle bir soru işaretim var (acaba kısaltılmış olabilir mi?). Bunun da İngilizce basımın sayfa büyüklüğü ve harf aralığı ile ilgili olduğunu varsayıyorum, yine de her durumda potansiyel okura çevirinin kitabın orijinaline tümüyle sadık olup olmadığını kontrol etmesini tavsiye ederim.

<br><br>

Nil'de Ölüm'ün 1978 tarihli ve Peter Ustinov'un Poirot'yu oynadığı çok ünlü bir filmi varmış; bu filmi de ilgilenenlere haber vermiş olayım


29.05.2006

Nil

Linnet güzel ve zengin bir kadın. Yakın arkadaşının nişanlısıyla evleniyor. Balaylarını Mısır´da geçirmeye karar veriyorlar. Linnet´in arkadaşı ve kocasının da eski nişanlısı olan Jacgueline nereye giderlerse gitsinler onların peşinden gidiyor. Mısır´da da onları bırakmıyor. Hercule Poirot da Mısır gezisinde onlarla karşılaşıyor. Güzel bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Nil' de Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Polisiye
Etiketler; Edebiyat, Roman, Polisiye, Nil' de Ölüm, Agatha Christie

Yorum Gönder