1 Ocak 2022

Batı Notları Nuri Pakdil Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,95 TL
Yazarı: Nuri Pakdil
Çevirmen: İdris Hamza

Batı Notları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Nuri Pakdil olan ve Edebiyat Dergisi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Batı Notları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Batı Notları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Batı Notları TIKLA PDF İNDİR !

Batı Notları Yazarı Kimdir ?

Batı Notları yazarı Nuri Pakdil 'dır. Nuri Pakdil yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Batı Notları PDF indir oku

Batı Notları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Edebiyat Dergisi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Batı Notları TIKLA PDF İNDİR !

Batı Notları TIKLA PDF İNDİR !
Batı'ya dair tespitlerin yapıldığı bir kitap 'Batı Notları'; iyiki okudum diyorum. Yazarın daha kitabın başında kurduğu şu cümle özet mahiyetindeydi: "Ama öykünmekle, inançları davranışları farklı uluslara göre düzenlenmiş kurumları almakla, onların aynısını kurmakla, ulusal birleşime varmak mümkün müydü?"

Batı bu kadar samimi bir şekilde, ancak bu kadar güzel yazılabilirdi. Bir dostumdan dinliyormuş gibi okudum Batı Notları'nı. / Ayşegül Toprak

'Batı Notları', Nuri Pakdil'in Paris, Brüksel ve Roma'ya yaptığı gezinin notlarını içeriyor. Batı Notları'nda Nuri Pakdil, tarih bilincine sahip Müslüman bir yazarın bakışıyla Batı'yı, Batı toplumlarını eleştirel bir gözleme tâbi tutuyor.

Sunuş yazısında, şöyle deniyor: "Yalnızca izlenimlerimi değil, Batı'nın bende yaptığı çağrışımları da yazdım. Şunu da belirteyim: Bilinen gerçeklere yeni bir şey eklenmedi. Ama bunlarla, uygarlık sorunlarımıza az çok değiniliyorsa, bu gerçeklerin sürekli yazılması ve üzerinde düşünülmesi zorunludur."

Uzun yıllar sonra, kimi küçük eklemeler ve değişikliklerle yeniden basılan Batı Notları, genç okurlara Nuri Pakdil'i yakından tanımaları için bir imkân kabul edilmelidir. / Şaban Abak
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 107

Baskı Yılı: 2014


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 74

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Edebiyat Dergisi Yayınları Batı Notları TIKLA PDF İNDİR !Batı Notları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Batı Notları, Nuri Pakdil

Yorum Gönder